Trinta moliūgų sriuba - sotus ir sveikas pietų valgis.
Sudėtis:
pusė nediduko moliūgo (apie 600 g),
2 bulvės,
1 morka,
1 nedidelė cukinija,
saliero stiebas,
2 cm imbiero šaknies (smulkiai supjaustyto),
po 1 arbatinį šaukštelį: kumino (sėklų ar malto), maltos kalendros, ciberžolės, maltų juodųjų pipirų.
1/4 a.š. asafetidos,
1-1,5 a.š. druskos,
Gaminimas:
Daržoves pjaustome kubeliais (moliūgą ir cukiniją stambiau, bulves ir morkas smulkiau). Verdame jas 10-15 minučių dviejuose puodeliuose vandens, uždengę dangtį (dalis daržovių virs garuose).
2 šaukštuose aliejaus pakepiname prieskonius: pirmiausia kuminą, po to imbierą ir jau vėliausiai maltus. Apkeptus prieskonius supilame į daržovių puodą.
Daržovėms išvirus, viską sutriname elektriniu trintuvu, dedame druskos, pipirų, galime pagardinti šviežiais žalumynais.