Klausimas. Kaip valgyti migdolų riešutus – ar juos būtina prieš valgant išmirkyti? Kiek jų per dieną galima suvalgyti? Dalia.
Atsako Vilniaus dietologijos centro gydytoja dietologė Eglė Kliukaitė
Migdolus prieš valgant reikėtų išmirkyti - bus įdomesnio skonio, lengvai atsiskirs odelė, kurioje yra taninų, sunkinančių maistinių medžiagų įsisavinimą. Taip paruošti migdolai lengviau virškinami, turi fermento lipazės, būtinos riebalams virškinti. Tinka lieknėjantiems, nes migdoluose esančios mononesočiosios riebalų rūgštys slopina apetitą, ilgiau išlaiko sotumo jausmą, be to, mažina blogojo (MTL) ir didina gerojo (DTL) cholesterolio kiekį. Vitaminas E, esantis riešutuose, veikia kaip antioksidantas. Valgydami migdolus reguliuojame cukraus kiekį kraujyje.
Rekomenduojama migdolus mirkyti 8 valandas.
Apskritai rekomenduojama riešutų per dieną suvalgyti saujelę - apie 40 g.
Dėl asmeninių sveikatos problemų VLMEDICINA.LT rekomenduoja kreiptis į šeimos gydytoją arba su jo siuntimu – į specialistą. Atsakymai, publikuojami portale, jokiais būdais negali pakeisti gydytojo konsultacijos.