Penktadienis, 2024.03.29
Reklama

Keptų burokėlių salotos su sūriu ir apelsinais

bernardinai.lt | 2013-03-06 10:04:20

Reikės: 3 vidutinio didumo burokėlių, 2 šaukštų alyvuogių aliejaus, druskos, maltų juodųjų pipirų.

Burokai
Redakcijos archyvo nuotr.

Padažui:

1 šaukštas šviežiai spaustų apelsinų sulčių,

2 šaukštai balzamininio acto,

1,5 šaukšto alyvuogių aliejaus,

3 besėkliai apelsinai (ypač tiktų raudonieji apelsinai),

1 raudonasis svogūnas,

apie 100 g fetos sūrio (ožkų arba mėgstamo mėlynojo pelėsinio sūrio),

prieskoninių žolių (mėtų, petražolių, bazilikų).

Paruošimas:

Orkaitę įkaitinti iki 200°C.

Burokėlius nuplauti, nusausinti, apšlakstyti alyvuogių aliejumi, apibarstyti pipirais, dėti į kepimo indą, uždengti kepimo folija ir kepti apie 1,5 val.

Iškeptus burokėlius atšaldyti.

Kol burokėliai vėsta, pasidaryti padažą: į mažą dubenėlį supilti apelsinų sultis, balzamininį actą, alyvuogių aliejų ir gerai sumaišyti.

Atvėsusius burokėlius nulupti ir supjaustyti maždaug 3 cm dydžio gabaliukais.

Į dubenį dėti supjaustytus burokėlius, griežinėliais supjaustą svogūną,  apelsinų skilteles (pasilikti apelsino skiltelių papuošimui), susmulkintas prieskonines žoles, užpilti paruoštu padažu ir atsargiai sumaišyti.

Apdėlioti susmulkinto sūrio gabaliukais, likusiomis apelsinų skiltelėmis ir tiekti.

bernardinai.lt

Įvertinkite straipsni:
Jūs dar nebalsavote
skaityti komentarus (0)
Rašyti komentarą
Pasidalinti su draugais

Susiję straipsniai

NAUJAUSI STRAIPSNIAI
Net 8 iš 10 lietuvių nepritaria narvuose laikomų vištų laikymo sąlygoms
Net 8 iš 10 (82 proc.) lietuvių mano, jog narvuose laikomų vištų sąlygos yra nepakankamai geros, rodo naujausia reprezen...
Dietologė sugriovė mitus apie iškrovos dieną: nepulkite badauti iškart po Velykų
Kai artėja šventės, tradiciškai pasižadame, kad šįkart tikrai nepersivalgysime, bet pasiryžimas dažniausiai išgaruoja vo...
Velykų šventė: už saiką prie stalo organizmas tikrai padėkos
Kaip nepersivalgyti, o persivalgius, palengvinti virškinimo procesą? Kiek kiaušinių valgyti, o gal jų apskritai vengti?...
Kauno klinikose atlikta nauja procedūra, išgydžiusi rijimo sutrikimą
Maitinimasis – viena esminių žmogaus išgyvenimo sąlygų. „Rijimo sutrikimas, dar vadinamas disfagija, gali pa...
Vaikų atostogų metu daugėja traumų: kaip nuo jų apsisaugoti?
Vaikų pavasario atostogos jau visai ant nosies. Ir nors šis laikas dažniausiai asocijuojasi su kelionėmis, aktyviu laisv...
Populiarios žymos
Ligos ir sveikata Man rūpiŠirdis ir kraujotakaPlaučiai ir kvėpavimas Virškinimo sistemaEndokrininė sistemaSmegenys, nervų sistemaŠlapimo organai ir inkstaiStuburas, kaulai, sąnariaiRaumenys ir sausgyslėsLytiniai organaiOda, plaukai ir nagaiLimfmazgiai, kraujas ir imunitetas KrūtysAkysAusys, nosis ir gerklėBurna ir dantysPsichikos ligos
 
Simptomai ir ligosAlergijaVėžys ir kraujo ligos Peršalimas ir gripasTemperatūraKūno tirpimasSkauda šonąSvorio kontrolė, valgymo sutrikimaiPriklausomybėMiego sutrikimaiNuovargis ir silpnumasInfekcinės ligos
 
PsichologijaSveika vaikystėŽvilgsnis į praeitįSveika senatvė
Sveikata be vaistų Gydymas augalaisAlternatyvios terapijosSveika mitybaSveikas ir gražus kūnasVegetarų virtuvėJogaSveika dvasiaSėkmės istorijos
Renginiai
Konsultuoja specialistas
Sveikatos apsauga
Nuomonė
ReklamaApie musLigų klasifikatoriusKontaktaiPrivatumo Politika
2015-20 © UAB “Vlmedicina”. Visos teises saugomos | sprendimas webmod: Svetainių kūrimas
Į viršų