Reikės: 3 vidutinio didumo burokėlių, 2 šaukštų alyvuogių aliejaus, druskos, maltų juodųjų pipirų.
Padažui:
1 šaukštas šviežiai spaustų apelsinų sulčių,
2 šaukštai balzamininio acto,
1,5 šaukšto alyvuogių aliejaus,
3 besėkliai apelsinai (ypač tiktų raudonieji apelsinai),
1 raudonasis svogūnas,
apie 100 g fetos sūrio (ožkų arba mėgstamo mėlynojo pelėsinio sūrio),
prieskoninių žolių (mėtų, petražolių, bazilikų).
Paruošimas:
Orkaitę įkaitinti iki 200°C.
Burokėlius nuplauti, nusausinti, apšlakstyti alyvuogių aliejumi, apibarstyti pipirais, dėti į kepimo indą, uždengti kepimo folija ir kepti apie 1,5 val.
Iškeptus burokėlius atšaldyti.
Kol burokėliai vėsta, pasidaryti padažą: į mažą dubenėlį supilti apelsinų sultis, balzamininį actą, alyvuogių aliejų ir gerai sumaišyti.
Atvėsusius burokėlius nulupti ir supjaustyti maždaug 3 cm dydžio gabaliukais.
Į dubenį dėti supjaustytus burokėlius, griežinėliais supjaustą svogūną, apelsinų skilteles (pasilikti apelsino skiltelių papuošimui), susmulkintas prieskonines žoles, užpilti paruoštu padažu ir atsargiai sumaišyti.
Apdėlioti susmulkinto sūrio gabaliukais, likusiomis apelsinų skiltelėmis ir tiekti.