Sudėtis:
1 nedidelis svogūnas,
2 nedidelės bulvės,
2 dideli (apie 500 g) lapiniai burokėliai,
100 g džiovintų margų pupelių,
1 litras daržovių sultinio,
pusė šaukštelio malto muskato,
alyvų aliejaus,
juodųjų pipirų,
druskos.
Kalorijos: porcijoje - apie 155 kcal (be jogurto/grietinės).
Trukmė: apie 10-12 val. brinkinti pupeles ir apie 40 min. gaminti sriubą.
Gaminimas:
Pupeles užpilkite vandeniu ir 10-12 val. palikite, kad išbrinktų.
Svogūną supjaustykite smulkiai. Bulves nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Lapinius burokėlius nuplaukite (kiekvieną lapą atskirai) ir smulkiai supjaustykite.
Puode įkaitinkite aliejų, suberkite muskato miltelius, sudėkite svogūną ir pakepinkite, kol suminkštės. Sudėkite bulves, dar pakepkite apie 3-5 min.
Supilkite sultinį, suberkite pupeles, sudėkite lapinius burokėlius, pagardinkite pipirais bei druska ir virkite 30-35 min., kol pupelės suminkštės.
Galima pagardinti natūraliu jogurtu ar grietine.
isbandytireceptai.com