Prireiks:
1 vidutinio dydžio burokėlio,
1 avokado,
2-3 šaukštų virtų ar konservuotų avinžirnių,
žiupsnelio maltų juodųjų pipirų,
1 valgomojo šaukšto citrinos sulčių,
druskos,
1-2 valgomųjų šaukštų aliejaus.
Gaminame:
Burokėlį išverdame.
Avokadą nulupame, supjaustome kubeliais.
Atvėsusį burokėlį nulupame, pjaustome kubeliais.
Pilame į dubenį burokėlių, avokado kubelius, beriame avinžirnius, apšlakstome citrinos sultimis.
Daržoves gardiname prieskoniais, druska, pilame aliejų ir atsargiai sumaišome.
Skanu valgyti vieną mišrainę, puikiai tinka ir prie įvairių daržovių ar kruopų kepsnelių.
Recepto idėja Aušros Jesiškienės