Sekmadienis, 2025.08.03
Reklama

Kaip maitintis sergant gripu?

vlmedicina.lt | 2016-01-26 14:36:01

Ką valgyti ir gerti sergant gripu bei kitomis virusinėmis ligomis?  Į klausimą atsako Vilniaus dietologijos centro gydytoja dietologė Eglė Kliukaitė.

Duona ir kompotas
© A. Kubaičio (VLMEDICINA.LT) asociatyvioji nuotr.

Ūmiu ligos periodu rekomenduojamas lengvai virškinamas skystas, tirštas maistas - sriuba (pvz., lengvas vištienos sultinys su daržovėmis, kruopomis), daržovių piurė su paukštiena, žuvimi. Sumažėjusį organizmo imunitetą būtina gerinti daugiau vitaminų turinčiu maistu - daržovės, vaisiai, grūdų produktai.

Vengti šalto, labai karšto maisto, riebių ir riebaluose ruoštų, aštrių patiekalų, riboti druskos vartojimą iki 1 arbatinio šaukštelio per dieną. Maistą virkite, troškinkite ar ruoškite ant garų.

Būtina kuo daugiau gauti vitaminų, skysčių. Rekomenduojama vartoti daugiau vandens, vaisių sulčių, gėrimų, uogų, vaisių, džiovintų vaisių kompotų, kisielių -  apie 2-2,5 litro per dieną. Galima gerti nestiprią arbatą su medumi, imbieru.


Dėl asmeninių sveikatos problemų VLMEDICINA.LT rekomenduoja kreiptis į šeimos gydytoją arba su jo siuntimu – į specialistą. Atsakymai, publikuojami portale, jokiais būdais negali pakeisti gydytojo konsultacijos.

 

Įvertinkite straipsni:
Jūs dar nebalsavote
Žymos: gripas, dieta
skaityti komentarus (0)
Rašyti komentarą
Pasidalinti su draugais

Susiję straipsniai

NAUJAUSI STRAIPSNIAI
Psichoterapeutė: vienišumas tiesiog tvyro ore
Vis rečiau žmonės susipažįsta realybėje, verčiau naudoja pasimatymų programėles. „Gal ir atrodo romantiškai gauta...
Apie (ne)instagramines atostogas, nerimą ir sąmoningą poilsį
Staliukas viešbučio terasoj vandenyno pakrantėj su vaizdu į saulėlydį. Po kojomis plaukiantys debesys ir saulėje žvilgan...
Kaip maisto produktų pakuotės veikia mūsų pasirinkimus?
Kaip sveikais pristatomų maisto produktų pakuotės formuoja mūsų pasirinkimus? Kauno technologijos universiteto Komunikac...
Kaip subalansuoti grilio lėkštę
Vasarai įpusėjus, dūmų kvapas iš grilio tampa neatsiejama sezono dalimi. Ant grotelių tradiciškai dominuoja mėsa –...
Ekspertų patarimai: dėmesys kūnui sumažins nuovargį ilgose kelionėse automobiliu
Vasara daugeliui mūsų reiškia ilgus pasivažinėjimus automobiliu – į pajūrį, sodybą, pas artimuosius kitame šalies...
Populiarios žymos
Ligos ir sveikata Man rūpiŠirdis ir kraujotakaPlaučiai ir kvėpavimas Virškinimo sistemaEndokrininė sistemaSmegenys, nervų sistemaŠlapimo organai ir inkstaiStuburas, kaulai, sąnariaiRaumenys ir sausgyslėsLytiniai organaiOda, plaukai ir nagaiLimfmazgiai, kraujas ir imunitetas KrūtysAkysAusys, nosis ir gerklėBurna ir dantysPsichikos ligos
 
Simptomai ir ligosAlergijaVėžys ir kraujo ligos Peršalimas ir gripasTemperatūraKūno tirpimasSkauda šonąSvorio kontrolė, valgymo sutrikimaiPriklausomybėMiego sutrikimaiNuovargis ir silpnumasInfekcinės ligos
 
PsichologijaSveika vaikystėŽvilgsnis į praeitįSveika senatvė
Sveikata be vaistų Gydymas augalaisAlternatyvios terapijosSveika mitybaSveikas ir gražus kūnasVegetarų virtuvėJogaSveika dvasiaSėkmės istorijos
Renginiai
Konsultuoja specialistas
Sveikatos apsauga
Nuomonė
ReklamaApie musLigų klasifikatoriusKontaktaiPrivatumo Politika
2015-20 © UAB “Vlmedicina”. Visos teises saugomos | sprendimas webmod: Svetainių kūrimas
Į viršų