Sudėtis:
Pakelis talerių (bananinių ar arbatinių),
50 g sviesto,
200 g grietinėlės (35 proc. riebumo),
150 g cukrus,
didelė sauja džiovintų vaisių (razinų, ananasų, papajų, abrikosų, greipfrutų ar kt.),
300 g išlukštentų saulėgrąžų,
150 g sezamo sėklų.
Gaminimas:
Saulėgrąžas ir sezamo sėklas pakepinti sausoje keptuvėje (be aliejaus).
Sviestą, grietinėlę ir cukrų trumpai pavirti. Į gautą masę sudėti sausus vaisius ir dar pavirti.
Tada sudėti sėklas ir išjungti ugnį.
Šiek tiek pravėsusį mišinį dėti ant talerių ir 10 min. pakepti 180 laipsnių karštumo orkaitėje.
Patarimas:
Stebėkite kaip vyksta talerių kepimas orkaitėje, nes jie labai greitai gali susvilti.