Medinių iešmukų.
Įvairių daržovių (pakanka 3- 4 rūšių).
Saldaus pieno sūrio (panyro) 0,5 kg.
Žirnių miltų 0,5 kg.
Kvietinių miltų 0,5 kg.
Prieskonių: šaukštelis asafetidos (kvapiosios ferulos), 50 g juodgrūdės, šaukštelis juodųjų pipirų, šaukštelis čili pipirų milteliais.
1 litras rūgpienio ar kefyro.
Šaukštas sodos.
Šaukštas druskos.
1 litras ghi ar rafinuoto aliejaus.
Supjaustome gabalėliais daržoves: kalafiorus, saldžiąją papriką, moliūgus, cukinijas, patisonus, baklažanus, bulves, morkas, kopūstus, burokėlius, panyrą (saldaus pieno sūrį).
Kietas daržoves (bulves, moliūgus, morkas, burokėlius, patisonus) pakepiname ar apverdame, kad šiek tiek suminkštėtų ir veriant neįskiltų.
Pjaustytus baklažanus gausiai apibarstyti druska ir valandai palikti, kad ištekėtų sultys ir suminkštėtų. Prieš naudojant perplauti.
Sūrio kubelius apkepiname ghi iki auksinio geltonumo.
Paruoštas daržoves suveriame ant medinio iešmuko.
Sumaišome žirnių ir kviečių miltus, prieskonius, druską. Atskirame inde įmaišome sodą į rūgpienį ar kefyrą. Supilame į paruoštą tešlą ir gerai išplakame.
Puode gerai įkaitiname ghi arba aliejų.
Abiem rankom mirkome tešloje suvertas daržoves ir sūrį. Verdame riebaluose, kol išsipūs ir gražiai paruduos.
Su vėrinukais puikiai tinka pomidorų padažas, agurkai, pomidorai, žalialapės salotos.
Puikus šventinis ar pietų meto patiekalas.
Skanaus.
Zita Užkuraitienė