0,5 kg žirnių miltų.
0,5 kg baltų kvietinių miltų.
Pusė vidutinio dydžio cukinijos.
Nedidelis kopūstas. (Galima naudoti moliūgus, morkas, kalafiorus, virtas bulves, papriką.)
1 šaukštelis maltų čili pipirų, 1 šaukštelis maltų juodųjų pipirų (tinka ir garam masala).
Šaukštas asafetidos.
50 g juodgrūdės.
Šaukštelis sodos.
Šaukštelis citrinos rūgšties.
Šaukštas druskos.
Apie litrą vandens.
1 litras ghi ar aliejaus virimui.
Į miltus sudedame prieskonius ir druską, išmaišome. Vandenyje ištirpiname citrinos rūgštį ir įberiame sodą, kad suputotų. Maišydami supilame į paruoštus miltus, kad gautųsi grietinės tirštumo tešla.
Supjaustome daržoves apie 1 cm kubeliais (kietas daržoves sutarkuojame per burokinę tarką ar apverdame) ir sudedame į tešlą.
Įkaitiname riebalus.
Kabiname po šaukštą tešlos ir verdame įkaitintuose riebaluose 3 – 4 min., kol gražiai apkeps.
Ypač skanu su šviežių pomidorų, agurkų salotomis ar pomidorų padažu.
Skanaus.
Zita Užkuraitienė