Sekmadienis, 2025.01.26
Reklama

Daržovės ant grilio – ne tik garnyras, bet ir puikus pagrindinis patiekalas

Šaltinis: vlmedicina | 2020-07-30 17:05:05

Vasarą daugelis mėgaujasi šašlykais, ant grilio skrudinamomis dešrelėmis ir žuvimi. Tačiau karštą dieną alkį puikiai numalšina ir įvairūs daržovių patiekalai. Nors šios gėrybės dažniausiai naudojamos garnyrui, jos gali tapti ne ką prastesniu pagrindiniu patiekalu.

Daržovės ant grilio. Freepik.com

Nebijokite improvizuoti

Daugelis ant grilio jau yra išbandę šviežias cukinijas, pomidorus, paprikas ar baklažanus. Tačiau, pasak Iki“ maisto ekspertės V. Juodkazienės, vertėtų paragauti ir keptų gūžinių kopūstų, agurkų, smidrų ar pankolio stiebų. Šiek tiek apskrudę jie įgauna salstelėjusį skonį ir „pagauna“ dūmo kvapą, - skelbiama pranešime žiniasklaidai.

„Ruošdami grilio patiekalus nebijokite improvizuoti. Ant grotelių puikiai tiks ne tik šviežios, bet ir marinuotos daržovės. Galite rinktis jau paruoštas daržoves arba patys pasigaminti marinatą iš citrinų sulčių, medaus ir įvairių prieskonių. Ant grilio puikiai tiks marinuotos saldžiosios paprikos, kukurūzų burbuolės, pievagrybiai, artišokai ar svogūnai“, – patarimais dalijasi V. Juodkazienė.

Nepaverskite daržovių angliukais

Daugelį daržovių patiekalų ant grilio paruošti visai nesunku, tačiau maisto ekspertė ragina laikytis kelių pagrindinių taisyklių.

„Norėdami skaniai ir sveikai paruošti daržoves, pasirinkite tinkamą grilio temperatūrą ir jokiu būdu jų neperkepkite. Ilgai kepamas daržoves, pavyzdžiui, bulves, verčiau apsukite folija, kad šios per daug neapskrustų. Taip pat, saikingai naudokite prieskonius – nepersūdykite ir venkite riebių padažų. Taip daržovės bus skanesnės, išlaikys natūralų skonį ir daugiau naudingųjų medžiagų“, – ragina V. Juodkazienė.

Vietoje tradicinių šašlykų – daržovių iešmeliai

Nors daržovių iešmeliai daugeliui gali nuskambėti kaip lengvas užkandis prieš pagrindinį patiekalą, pasak V. Juodkazienės, jais galima tikrai neblogai pasisotinti.

„Viskas priklauso nuo to, kokias daržoves pasirinksite. Jei ant iešmelio mausite vien gūžinių salotų lapus su keliais agurkas ar pomidorais, tai bus išties lengvas patiekalas, atstojantis įprastą garnyrą. Tačiau, jei šiam vėrinukui pasirinksite baklažaną, turintį daug maistinių medžiagų, kurios greitai suteikia sotumo jausmą, neliksite alkani. Taip pat, prie baklažanų itin dera varškės, Kamambero ir halumio sūris“, – sako V. Juodkazienė.

Maisto ekspertė V. Juodkazienė dalijasi lengvu ir greitai paruošiamu daržovių iešmelių receptu.

Jums reikės (2 asm.):

  • 400 g baklažano
  • 200 g varškės sūrio
  • 1 nedidelės cukinijos
  • 2 geltonųjų paprikų
  • 2 trumpavaisių agurkų
  • 10 vyšninių pomidorų
  • 70 ml alyvuogių aliejaus
  • 70 ml citrinų sulčių
  • Šviežių arba džiovintų petražolių
  • Druskos, pipirų

Paruošimas:

Baklažaną, cukiniją ir agurkus supjaustykite griežinėliais. Papriką supjaustykite stambesniais gabalėliais. Viską sudėkite į indą su pomidorais ir užpilkite aliejumi, citrinos sultimis, pagardinkite prieskoniais ir gerai išmaišykite. Indą uždenkite maistine plėvele ir marinuokite apie 1 valandą. Sūrį supjaustykite stambesniais gabalėliais ir kartu su daržovėmis sumaukite ant iešmų. Kepkite iki 10 minučių, kol daržovės suminkštės ir šiek tiek apskrus.

Įvertinkite straipsni:
Jūs dar nebalsavote
Žymos: daržovės
skaityti komentarus (0)
Rašyti komentarą
Pasidalinti su draugais

Susiję straipsniai

NAUJAUSI STRAIPSNIAI
Viduriavimo ir vidurių užkietėjimo atmintinė: kaip elgtis sutrikus tuštinimuisi?
Kiek kartų per dieną keliaujame į tualetą ir kiek laiko jame praleidžiame; kokia yra išmatų konsistencija bei spalva; ka...
Dr. V. Sidorovas: „Odos vėžį įveikti įmanoma ir sulaukus garbaus amžiaus"
Odos vėžį gydantys specialistai pastebi, kad daugelis žmonių bijo išgirsti vėžio diagnozę, ir tai dažnai tampa pagrindin...
Tėvai ir vaikai. Tarp kontrolės ir liberalumo
„Man tėvai neleidžia“, – sako pradinukas draugams ir taip paaiškina, kad jis šioje situacijoje niekuo...
Dietistė atsakė, ar produktai be gliuteno yra geresni, ir pasidalijo receptų idėjomis
Miltai, makaronai ir kruopos – vieni dažniausių produktų virtuvėje, be kurių neapsieinama ruošiant įvairius patiek...
Žąsies oda – liga, apie kurią ne visi drįsta šnekėti: kaip ją gydyti?
Keratosis pilaris, dar kitaip vadinama žąsies oda, yra lėtinė odos būklė, pasireiškianti mažais, šiurkščiais gumbeliais,...
Populiarios žymos
Ligos ir sveikata Man rūpiŠirdis ir kraujotakaPlaučiai ir kvėpavimas Virškinimo sistemaEndokrininė sistemaSmegenys, nervų sistemaŠlapimo organai ir inkstaiStuburas, kaulai, sąnariaiRaumenys ir sausgyslėsLytiniai organaiOda, plaukai ir nagaiLimfmazgiai, kraujas ir imunitetas KrūtysAkysAusys, nosis ir gerklėBurna ir dantysPsichikos ligos
 
Simptomai ir ligosAlergijaVėžys ir kraujo ligos Peršalimas ir gripasTemperatūraKūno tirpimasSkauda šonąSvorio kontrolė, valgymo sutrikimaiPriklausomybėMiego sutrikimaiNuovargis ir silpnumasInfekcinės ligos
 
PsichologijaSveika vaikystėŽvilgsnis į praeitįSveika senatvė
Sveikata be vaistų Gydymas augalaisAlternatyvios terapijosSveika mitybaSveikas ir gražus kūnasVegetarų virtuvėJogaSveika dvasiaSėkmės istorijos
Renginiai
Konsultuoja specialistas
Sveikatos apsauga
Nuomonė
ReklamaApie musLigų klasifikatoriusKontaktaiPrivatumo Politika
2015-20 © UAB “Vlmedicina”. Visos teises saugomos | sprendimas webmod: Svetainių kūrimas
Į viršų