Reikės:
250 g avižinių dribsnių,
75 g cukraus,
25 g sirupo (klevų, cukrinių runkelių ar pan.),
150 g sviesto,
0,5 a.š. malto cinamono,
saujos smulkintų anakardžio riešutų,
saujos smulkiai pjaustytų džiovintų vaisių.
Gaminimas:
Cukrų ištirpiname išlydytame svieste, ten pat supilame sirupą.
Visus sausus produktus sumaišome ir užpilame lydytu sviestu su cukrumi. Visą masę gerai išmaišome.
Jei naudojame kepimo skardą, ją išklojame kepimo popieriumi ir visą masę paskleidžiame joje.
Suformavus masę, sudrėkintomis rankomis ją lengvai paspaudžiame.
Dedame į orkaitę, įkaitintą iki 160 laipsnių ir kepame 15-20 min.
Išėmus iš orkaitės, supjaustome kvadratėliais, kol šiltas. Pagal skonį galima apibarstyti smulkintais riešutais, cinamonu, smulkintais džiovintais vaisiais.
Sausainėlius saugome šaldytuve, kad neminkštėtų.
Patarimas: tešlos masei ruošti galima naudoti po pusryčių likusią avižinių dribsnių košę – ir taupu, ir greita.