Sekmadienis, 2025.04.27
Reklama

Ar maistui galima naudoti tik šaltą čiaupo vandenį? (1)

www.lrt.lt | 2015-01-05 09:38:01

Jei ruošdami maistą naudojate šaltą vandenį, tai neturėtumėte baimintis naudoti ir šiltą vandenį iš krano, teigia „Šiaulių energijos“ atstovas Justinas Visockas.

LRT Radijo klausytoja susidomėjo, ar karštas ir šaltas čiaupo vanduo vienodai tinkami maistui ruošti.

Geria vandenį
Genovaitės Privedienės nuotr.

„Norėjau sužinoti, ar karštą vandenį iš čiaupo galima gerti ir naudoti maistui? Arbatai? Draugė man sakė, kad tas pats – ar šaltą, ar karštą vandenį naudoji maistui, bet aš visada naudodavau tik šaltą. Norėčiau sužinoti, ar tiesa, kad karštą vandenį galima gerti ir plikyti arbatą“, – teiraujasi klausytoja.

„Šiaulių energijos“ atstovas J. Visockas tikina, kad iš čiaupo bėgantis karštas vanduo yra tinkamas maistui ruošti arba arbatai užpilti.

„Žinoma, arbata nebus tokia karšta, kaip užpylus ją verdančiu vandeniu, tačiau atsakydami į klausytojos klausimą galime teigti, kad taip – iš karšto vandens čiaupo bėgančiu vandeniu galima užpilti arbatą“, – pastebi pašnekovas.

Jo teigimu, akcinė bendrovė „Šiaulių energija“ tik pašildo šaltą vandenį iki reikiamos temperatūros, o visa kita išlieka nepakitę. Šaltas krano vanduo siekia 8–12 laipsnių temperatūrą, o atsukus karšto vandens čiaupą vanduo bėga pašildytas iki 52 laipsnių.

„Jei gyventojai geria ir naudoja iš čiaupo bėgantį šaltą vandenį ruošdami maistą, tai neturėtų baimintis naudoti ir šiltą vandenį maistui gaminti“, – tvirtina „Šiaulių energijos“ atstovas. Pašnekovo žodžiais, tokiu atveju arbatinukas arba puodas užvirs greičiau.

www.lrt.lt

Įvertinkite straipsni:
Jūs dar nebalsavote
Žymos: Vanduo
Kategorijos: Įvairios naujienos
skaityti komentarus (1)
Rašyti komentarą
Pasidalinti su draugais

Susiję straipsniai

NAUJAUSI STRAIPSNIAI
Besaikės saulės vonios – kelias į melanomą: kodėl tradicinį deginimąsi reikėtų pamiršti
Nors melanoma tarp vyrų yra trečias pagal paplitimą vėžys, o tarp moterų – antras, į saulės spindulius neretai num...
Patarimai jaučiantiems alergijos simptomus: kaip sumažinti žiedadulkių poveikį sveikatai
Įsibėgėjus pavasariui ir augalams pradėjus barstyti žiedadulkes, Higienos instituto Sveikatos stiprinimo centro speciali...
Lietuva jau įsigijo sezoninių gripo vakcinų
Balandžio 24–30 dienomis visame pasaulyje minima Pasaulinė imunizacijos savaitė. Šia proga Valstybinė ligonių kasa...
Antsvorio ir nutukimo stigma: kaip visuomenės požiūris apsunkina kelią į sveikatą?
Nors sveikos gyvensenos temos dažnai siejamos su teigiamais pokyčiais, antsvorio turintys ar nutukę jauni žmonės dažnai...
Kauno klinikų endokrinologė: hormonų pusiausvyrą trikdo net kasdieniai įpročiai
Pastaraisiais metais vis daugiau žmonių serga endokrininėmis ligomis, todėl mokslininkų dėmesys krypsta į aplinkoje esan...
Populiarios žymos
Ligos ir sveikata Man rūpiŠirdis ir kraujotakaPlaučiai ir kvėpavimas Virškinimo sistemaEndokrininė sistemaSmegenys, nervų sistemaŠlapimo organai ir inkstaiStuburas, kaulai, sąnariaiRaumenys ir sausgyslėsLytiniai organaiOda, plaukai ir nagaiLimfmazgiai, kraujas ir imunitetas KrūtysAkysAusys, nosis ir gerklėBurna ir dantysPsichikos ligos
 
Simptomai ir ligosAlergijaVėžys ir kraujo ligos Peršalimas ir gripasTemperatūraKūno tirpimasSkauda šonąSvorio kontrolė, valgymo sutrikimaiPriklausomybėMiego sutrikimaiNuovargis ir silpnumasInfekcinės ligos
 
PsichologijaSveika vaikystėŽvilgsnis į praeitįSveika senatvė
Sveikata be vaistų Gydymas augalaisAlternatyvios terapijosSveika mitybaSveikas ir gražus kūnasVegetarų virtuvėJogaSveika dvasiaSėkmės istorijos
Renginiai
Konsultuoja specialistas
Sveikatos apsauga
Nuomonė
ReklamaApie musLigų klasifikatoriusKontaktaiPrivatumo Politika
2015-20 © UAB “Vlmedicina”. Visos teises saugomos | sprendimas webmod: Svetainių kūrimas
Į viršų