Pasiruoškite: 125 g sviesto, 100 g cukraus, 250 g miltų, 2 šaukštelius kepimo miltelių, kelis grūdelius druskos, 4 šaukštus šalto vandens, saujos sezamo sėklų.
Gaminimo eiga:
Sviestą tirpiname vandens garų vonelėje ir maišome su cukrumi.
Į gautą mišinį dedame likusius komponentus (be sezamo!) ir minkome tešlą. Vandens, jei reikia, pilame daugiau - turi gautis maloni, prie rankų nelimpanti tešla.
Formuojame kaštono dydžio rutuliukus, gerai „išmaudome“ sezamo lėkštėje ir rikiuojame kepimo formoje, palikdami tarpus (sausainukai į šonus plečiasi). Ši veikla ypač smagi vaikams - suteikite gaminimo malonumą!
Kepame apie 20 minučių 180ºC orkaitėje (pusei laiko praėjus sausainukus galima apversti, kad iš abiejų pusių apkeptų).
Skanaujame patys ir nepamirštame pavaišinti namiškių ar užsukusių draugų!
Patarimas tiems, kas nori dar sveikesnių sausainukų: į miltus įmaišykite saują sėlenų ar kviečių gemalų dribsnių!