Prireiks: stiklinės gerai nuplautų džiovintų žirnių (puikiai tinka ir skaldyti), vidutinės morkos, 1/2 arbatinio šaukštelio asafetidos, 1/2 arbatinio šaukštelio maltų juodųjų pipirų, 1 arbatinio šaukštelio kmynų, 2/3 arbatinio šaukštelio druskos, 2 šaukštų aliejaus/ghee, 3-4 vynuoginių pomidoriukų (nebūtinai), 3-4 lapelių baziliko (nebūtinai).
Gaminame:
Žirnius užpilame šaltu vandeniu ir verdame ant vidutinės ugnies iki užvirimo. Mažiname liepsną iki silpniausios ir verdame žirnius, kol jie suminkštėja (nemirkytus gali tekti virti bent valandą).
Burokine trintuve smulkiname morką.
Įkaitintuose riebaluose pakepiname prieskonius apie 20 sekundžių.
Į prieskonius pilame morkas, maišydami apkepame.
Morkas su prieskoniais įmaišome į suminkštėjusius žirnius ir verdame dar ~15 min.
Prieš gaminimo pabaigą žirnių-morkų puodan siunčiame pomidorus.
Sūdome jau išjungę liepsną. Supilstę į dubenėlius puošiame baziliko šakelėmis. Ir... skanaujame.