Žirnių miltų makaronai „Sevian“
2012-04-19 00:05:36
200 gramų žirnių miltų.
0,5 šaukštelio aštriųjų raudonų pipirų.
Šaukštelis ciberžolės.
Šaukštelis juodgrūdės.
1,5 šaukštelio druskos.
125 ml šalto vandens.
Ghi arba aliejaus kepti gruzdintuvėje.
Iš žirnių miltų, prieskonių, druskos ir šalto vandens sumaišome vienalytę tešlą. Ant vidutinės ugnies įkaitiname ghi ar aliejų. Tešlą sudedame į konditerinį švirkštą ir spaudžiame į įkaitintus riebalus. Formuojame spirales, kol pasidengs visas ghi ar aliejaus pavišius. Kepame, kol lengvai paruduos.
Sudedame į koštuvą, kad nuvarvėtų.
Galima valgyti vienus arba kaip garnyrą prie daržovių ar salotų.
Skanaus.
Zita Užkuraitienė
Ar šis straipsnis buvo naudingas?
Patinka (0)Nepatinka (0)
Susiję straipsniai
NAUJAUSI STRAIPSNIAI
Prieš praėjusias Kalėdas vilnietei Jurgai buvo diagnozuotas opinis kolitas – lėtinė storosios žarnos uždegiminė li...
Šiuolaikinio gyvenimo tempas, nuolatinis skubėjimas ir dažnas pasirinkimas vartoti greituosius angliavandenius jau tapo...
Kauno klinikų Intervencinės radiologijos skyriaus specialistų komanda penktadienį pirmą kartą Baltijos šalyse atliko uni...
Radioaktyvaus jodo terapijai pasirinkęs Nacionalinį vėžio centrą Augustas nepasigailėjo: gydymo prieinamumas ir paslaugų...
Artėjant 2025–2026 m. gripo sezonui, Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) kartu su Valstybine ligonių kasa (VLK) p...
Populiarios žymos