Sustiprinti organizmą ir išvengti virusinių infekcijų gali padėti šie paprasti būdai.
1. Moliūgai, citrinos, medus. 300-400 g moliūgų minkštimo sutarkuoti stambia tarka, įdėti 300 g medaus, mėsmale sumaltas 2-3 citrinas su žievele. Laikyti šaldytuve, rytais tuščiu skrandžiu suvalgyti vieną valgomąjį šaukštą.
2. Imbieras, citrina, medus. Imbiero šaknį (6-8 cm) smulkiai sutarkuoti, užpilti 1 litru karšto vandens, pridėti smulkiai supjaustytą citriną su žievele ir medaus (pagal skonį).
Gerti po 250 ml tris kartus per dieną.
3. Avižos, erškėtrožės, džiovinti vaisiai. Stiklinę neapdorotų avižų, du šaukštus erškėtrožių užpilti termose 1,5 l verdančio vandens ir palikti per naktį. Gerti po pusę puodelio 2-3 kartus per dieną. Vartoti ne ilgiau kaip mėnesį, po to padaryti pertrauką.
Kartu su erškėtuogėmis galima įdėti džiovintų vaisių: obuolių, kriaušių, abrikosų, razinų, slyvų, šermukšnių.
vlmedicina.lt