200 g skaldytų žirnių.
250 g ryžių.
Pusė kalafioro, nuplauto ir padalinto mažais žiedynais.
3 šaukštai ghi arba aliejaus.
2 šaukšteliai kumino arba kmynų.
4 vidutiniai pomidorai, nulupti ir supjaustyti į 4 dalis.
2 šaukšteliai tarkuoto šviežio arba šaukštelis džiovinto imbiero.
2 smulkiai pjaustytos paprikos (be sėklų).
Šaukštelis malto kumino arba kmynų.
Pusė šaukštelio asafetidos.
1,6 litro vandens.
2 šaukšteliai druskos.
2 šaukšteliai ciberžolės.
4 vidutinio dydžio bulvės, pjaustytos kubeliais.
3 šaukštai sviesto.
Pusė šaukštelio maltų juodųjų pipirų.
Ryžius ir skaldytus žirnius perplauname ir užmerkiame 10 -12 val. Nupilame vandenį ir dar kartą perplauname.
Įkaitiname ghi arba aliejų ir pakepiname papriką, kuminą ar kmynus, imbierą, po kelių sekundžių įberiame maltus kmynus ir asafetidą, sudedame smulkintas bulves ir kalafiorą. Vartome daržoves, kol atsiras rudos dėmės.
Tuomet sudedame mirkytus ryžius ir žirnius.
Minutėlę kepiname maišydami.
Užpilame vandeniu.
Įberiame druskos, ciberžolės, sudedame pomidorus ir užverdame.
Pridengiame puodą ir verdame 30 – 40 min., retsykiais pamaišydami, kol žirniai visai suminkštės.
Į khitčrį įpilame citrinos sulčių, įdedame sviesto, paskaniname maltais juodaisiais pipirais.
Gerai išmaišome.
Skanaus.
Zita Užkuraitienė