2-3 asmenims prireiks 5-6 džiovintų jūros dumblių lakštų.
800 gramų perplautų sorų kruopų.
Trečdalio arbatinio šaukštelio ciberžolės.
Kvadratinės moliūgo juostelės (maždaug 1x1 cm skersmens).
Saujos druskos.
Bambukinio kilimėlio ar bet kokios medinės servetėlės sušiui formuoti.
Supjaustome moliūgą ilgomis juostelėmis (apie 1x1 cm skersmens) ir gausiai užpilame druska. Paliekame valandai ar dviem, kol jie išskirs sultis ir taps elastingi. Perplauname 1-2 kartus šaltu vandeniu.
Į verdantį vandenį suberiame sorų kruopas santykiu: viena dalis kruopų, dvi dalys vandens. Įdedame trečdalį arbatinio šaukštelio ciberžolės (ji suteiks soroms intensyvią geltoną spalvą). Verdame, kol pasidarys tiršta lipni košė.
Ant bambukinio kilimėlio ar medinės servetėlės paklojame sušio lakštą ir norimu storiu šaukštu paskleidžiame sorų košę. Per vidurį padedame juostelę sūdyto moliūgo ir susukame į ritinėlį.
Susuktą sušį galima suspausti iš kraštų - turėsime kvadratinį jūros kvapo sušį.
Labai skanus sušis su jogurto ir pomidorų padažu ar nerafinuotu sėmenų, saulėgrąžų, alyvuogių aliejumi, salotomis.
Skanaus.
Zita Užkuraitienė