Sorų košė su šparagais
2011-11-11 23:48:30
Stiklinę sorų kruopų perplauname verdančiu vandeniu. Sudedame kruopas į du kartus didesnį kiekį verdančio vandens, įberiame trečdalį arbatinio šaukštelio ciberžolės ir maišydami verdame, kol susigers visas vanduo (apie 10 min.).
Nuplauname 250 gramų žaliųjų šparagų ir blanširuojame verdančiame vandenyje apie 2-3 minutes. Šparagus įdedame į ledinį vandenį, kad išsaugotų žalią spalvą ir taptų traškūs.
Vandenį nupilame.
Keptuvėje įkaitiname sviesta, ghi ar aliejų ir kepiname šparagus. Serviruotą sorų košę su šparagais apibarstome žiupsneliu druskos.
Skanaus.
Zita Užkuraitienė
Ar šis straipsnis buvo naudingas?
Patinka (0)Nepatinka (0)
Susiję straipsniai
NAUJAUSI STRAIPSNIAI
Šoninė amiotrofinė sklerozė (ŠAS) – reta, tačiau viena sunkiausių neurodegeneracinių ligų, kuri paveikia motoriniu...
Statistika rodo, jog vasarą alkoholinių gėrimų vartojimas ženkliai ūgteli, o didysis pikas stebimas paskutinėmis birželi...
Kasmet Lietuvoje fiksuojamas vis didesnis Laimo ligos atvejų skaičius – nuo beveik 3 tūkstančių susirgimų 2023-iai...
Vyriausybė pritarė Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) parengtiems įstatymų pakeitimams, kuriais siekiama gerinti slau...
Daugeliui kraujas iš nosies – tik nepatogus, bet laikinas reiškinys. Dažnai pasitaikantis žiemą, kai oras sausas,...
Populiarios žymos