Sorų košė su šparagais
2011-11-11 23:48:30
Stiklinę sorų kruopų perplauname verdančiu vandeniu. Sudedame kruopas į du kartus didesnį kiekį verdančio vandens, įberiame trečdalį arbatinio šaukštelio ciberžolės ir maišydami verdame, kol susigers visas vanduo (apie 10 min.).
Nuplauname 250 gramų žaliųjų šparagų ir blanširuojame verdančiame vandenyje apie 2-3 minutes. Šparagus įdedame į ledinį vandenį, kad išsaugotų žalią spalvą ir taptų traškūs.
Vandenį nupilame.
Keptuvėje įkaitiname sviesta, ghi ar aliejų ir kepiname šparagus. Serviruotą sorų košę su šparagais apibarstome žiupsneliu druskos.
Skanaus.
Zita Užkuraitienė
Ar šis straipsnis buvo naudingas?
Patinka (0)Nepatinka (0)
Susiję straipsniai
NAUJAUSI STRAIPSNIAI
Šlapimo pūslės uždegimą, dar kitaip vadinamą cistitu, dažnu atveju sukelia bakterijos, tačiau žiemą juo susirgti galima...
Žiemiški orai ir minusinė temperatūra didina ne tik peršalimo ligų riziką, bet ir tikimybę susidurti su akių problemomis...
Vienas veiksmingiausių ir skaniausių būdų kovoti su šaltomis žiemos dienomis yra karšti gėrimai. Juos lengva paruošti, t...
Kaip šalti orai veikia sergančius širdies ir kraujagyslių ligomis? Kaip sumažinti šalčio keliamą pavojų sveikatai? Klaus...
Gydytojo proktologo konsultacija daugybei žmonių prilygsta „baubui“, tačiau retai atsižvelgiama į tai, kad p...
Populiarios žymos