Sorų košė su šparagais
2011-11-11 23:48:30
Stiklinę sorų kruopų perplauname verdančiu vandeniu. Sudedame kruopas į du kartus didesnį kiekį verdančio vandens, įberiame trečdalį arbatinio šaukštelio ciberžolės ir maišydami verdame, kol susigers visas vanduo (apie 10 min.).
Nuplauname 250 gramų žaliųjų šparagų ir blanširuojame verdančiame vandenyje apie 2-3 minutes. Šparagus įdedame į ledinį vandenį, kad išsaugotų žalią spalvą ir taptų traškūs.
Vandenį nupilame.
Keptuvėje įkaitiname sviesta, ghi ar aliejų ir kepiname šparagus. Serviruotą sorų košę su šparagais apibarstome žiupsneliu druskos.
Skanaus.
Zita Užkuraitienė
Ar šis straipsnis buvo naudingas?
Patinka (0)Nepatinka (0)
Susiję straipsniai
NAUJAUSI STRAIPSNIAI
Įvairūs odos dariniai, tokie kaip spuogeliai, pūslelės ar dėmelės, ne visada yra teisingai atpažįstami – ar išbėrė...
Pastaraisiais metais visuomenė susidūrė su gausybe iššūkių: pandemija, jos padariniai ir karas Ukrainoje išjudino stipri...
„Dėl nevalingo raumenų tonuso padidėjimo (spastiškumo) mažėja žmogaus gebėjimas pasirūpinti savimi, prastėja gyven...
Lietuvoje populiarėjant neatlygintinai kraujo donorystei ir žmonėms vis aktyviau domintis, kas gali tapti kraujo donorai...
Nors paskutiniu metu vis daugiau kalbama apie psichinę sveikatą, skatinama ja rūpintis ir iškilus sunkumų kreiptis į psi...
Populiarios žymos