Trys litrai naminio pieno.
2 vidutinio dydžio citrinos.
Išspaudžiame dviejų citrinų sultis.
Pieną kaitiname ant vidutinės ugnies tokio dydžio puode, kad pakilęs neišbėgtų. Kai užvirs pienas, maišydami supilame citrinos sultis. Beveik iš karto atsiras varškės dribsniai ir atsiskirs nuo skaidrių gelsvai žalsvų išrūgų.
Kai varškė visiškai atsiskiria nuo išrūgų, nukeliame puodą nuo ugnies. Varškę sudedame į marlę ir paslegiame vienai valandai, kad išbėgtų išrūgos. Suslėgta varškė vadinama panyru.
Iš trijų litrų pieno gaunama apie 350 – 400 gramų švelnaus skonio sūrio.
Vietoj citrinų sulčių galima naudoti dvigubą kiekį rūgščių obuolių sulčių.
Skanaus.
Zita Užkuraitienė