Grikių kotletai su morkomis
Emilija Miliauskė ("Kuras kūnui") | Šaltinis: vlmedicina | 2017-11-03 09:43:39
Apie 15 kotletų (kiekis priklausys nuo dydžio):
200 g nevirtų grikių;
1 raudonas svogūnas;
1 didelė morka;
2 kiaušiniai;
1½ šaukštelio druskos;
Žiupsnelis juodųjų pipirų;
¼ šaukštelio džiovinto baziliko;
2šaukšteliai alyvuogių aliejaus;
Šiek tiek vandens (jei reikia);
Grikių kotletai. Emilijos Miliauskės nuotr.
Grikius išverdame (arba išmirkome per naktį) ir sugrūdame bulvių grūstuve arba permalame mėsmale. Svogūną smulkiai supjaustome ir apkepiname. Morkas smulkiai sutarkuojame ir taip pat pakepiname. Dedame į grikius. Supilame išplaktus kiaušinius, viską išmaišome. Beriame prieskonių ir gerai išmaišome.
Į keptuvę dedame po didelį šaukštą masės, šaukštu suformuojame kotletą. Apkepame iš abiejų pusių. Patiekti galima su daržovėmis ar salotomis.
Ar šis straipsnis buvo naudingas?
Patinka (0 ) Nepatinka (0 )
Įvertinkite straipsni:
(1)
Susiję straipsniai
NAUJAUSI STRAIPSNIAI
Prieš praėjusias Kalėdas vilnietei Jurgai buvo diagnozuotas opinis kolitas – lėtinė storosios žarnos uždegiminė li...
Šiuolaikinio gyvenimo tempas, nuolatinis skubėjimas ir dažnas pasirinkimas vartoti greituosius angliavandenius jau tapo...
Kauno klinikų Intervencinės radiologijos skyriaus specialistų komanda penktadienį pirmą kartą Baltijos šalyse atliko uni...
Radioaktyvaus jodo terapijai pasirinkęs Nacionalinį vėžio centrą Augustas nepasigailėjo: gydymo prieinamumas ir paslaugų...
Artėjant 2025–2026 m. gripo sezonui, Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) kartu su Valstybine ligonių kasa (VLK) p...
Populiarios žymos