Grikių kotletai su morkomis
Emilija Miliauskė ("Kuras kūnui") | Šaltinis: vlmedicina | 2017-11-03 09:43:39
Apie 15 kotletų (kiekis priklausys nuo dydžio):
200 g nevirtų grikių;
1 raudonas svogūnas;
1 didelė morka;
2 kiaušiniai;
1½ šaukštelio druskos;
Žiupsnelis juodųjų pipirų;
¼ šaukštelio džiovinto baziliko;
2šaukšteliai alyvuogių aliejaus;
Šiek tiek vandens (jei reikia);
Grikių kotletai. Emilijos Miliauskės nuotr.
Grikius išverdame (arba išmirkome per naktį) ir sugrūdame bulvių grūstuve arba permalame mėsmale. Svogūną smulkiai supjaustome ir apkepiname. Morkas smulkiai sutarkuojame ir taip pat pakepiname. Dedame į grikius. Supilame išplaktus kiaušinius, viską išmaišome. Beriame prieskonių ir gerai išmaišome.
Į keptuvę dedame po didelį šaukštą masės, šaukštu suformuojame kotletą. Apkepame iš abiejų pusių. Patiekti galima su daržovėmis ar salotomis.
Ar šis straipsnis buvo naudingas?
Patinka (0 ) Nepatinka (0 )
Įvertinkite straipsni:
(1)
Susiję straipsniai
NAUJAUSI STRAIPSNIAI
74 metų Veronika – viena vyriausių Kauno klinikų pacienčių, įveikusių klastingą onkologinę ligą – ūminę miel...
Visuomenės sveikatos specialistai nuolat ragina būti fiziškai aktyviems bei reguliariai sportuoti. Tačiau garsiai kalbėt...
Nors rūkymo pasekmėmis dažnai tampa vėžys, bronchitas, kitos lėtinės ligos ir net mirtis, nuo šios priklausomybės kasdie...
Ilgai manyta, kad širdies ligomis serga tik garbaus amžiaus žmonės, tačiau pastebima, kad dažno šiuolaikinio žmogaus kas...
Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) skelbia konkursą Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninės (LSMUL) Kauno kli...
Populiarios žymos