Trečiadienis, 2025.06.18
Reklama

GMO eksperimentas: modifikuoti augalai – naujas omega-3 riebalų rūgščių šaltinis

anglija.lt | 2014-08-08 10:24:09

Didžiojoje Britanijoje vykdomas bandymas, kurio tikslas - surasti alternatyvų būdą išgauti omega-3 riebalų rūgščių, jau tuoj duos vaisių. Hertfordshire’o grafystėje atliekamo novatoriško eksperimento metu auginami genetiškai modifikuoti augalai, kuriuose yra apstu žuvyse randamų naudingų riebalų.

Aliejus
Algirdo Kubaičio nuotr.

Pirmasis derlius bus nuimtas jau šį mėnesį. Šie augalai galėtų tapti efektyvesniu omega-3 riebalų rūgščių šaltiniu ir padėti mažinti vis didėjantį žuvų poreikį visame pasaulyje, praneša „The Daily Mail“.

Tai pirmas toks bandymas sukurti naują omega-3 riebalų rūgščių šaltinį. Eksperimentas vykdomas Hertfordshire’o „Rothamsted Research“ tyrimų centre. Čia laukuose auga genetiškai modifikuotos sėjamosios judros, kurių sudėtyje būtų didelis omega-3 riebalų rūgščių.

Vienas iš tyrimo vadovų profesorius Johnatahnas Napieras teigė, jog dabar naudojami būdai gauti žuvų taukų yra neefektyvūs ir šis tyrimas kaip tik siekia sukurti efektyvesnį žuvų taukų gavimo šaltinį.

„Manau, šiais laikais niekas neabejoja žuvų taukų nauda žmogaus sveikatai“, – teigė profesorius.


Logo

 

 

 

Įvertinkite straipsni:
Jūs dar nebalsavote
Žymos: omega-3, GMO
Kategorijos: Įvairios naujienos
skaityti komentarus (0)
Rašyti komentarą
Pasidalinti su draugais

Susiję straipsniai

NAUJAUSI STRAIPSNIAI
Geriantys tėvai, nematomi vaikai
Alkoholizmas Lietuvos šeimose – problema, apie kurią dažnai vengiama kalbėti, tačiau jos pasekmes gali jausti kart...
Kas dvi minutes bent vienas vyras išgirsta prostatos vėžio diagnozę: kaip užbėgti ligai už akių?
Prostatos vėžys yra viena dažniausiai vyrams diagnozuojamų onkologinių ligų – kas dvi minutes bent vienas vyras pa...
Anafilaksija: minutės gali kainuoti gyvybę
Vilniaus miesto klinikinės ligoninės Alergologijos centro specialistai fiksuoja nerimą keliančią tendenciją – aler...
Slaugos studentams – nemokamos studijos ir stipendijos
Šiemet į valstybės finansuojamas slaugos studijas bus priimti 535 asmenys, t. y. šimtu daugiau nei pernai. Būsimiems stu...
Aštraus maisto pavojai: kodėl aštrių patiekalų kai kuriems valgyti negalima
Populiarėjant aštraus maisto kultūrai, daugelis žmonių ryžtasi išbandyti patiekalus, gardintus skirtingų rūšių pipirais....
Populiarios žymos
Ligos ir sveikata Man rūpiŠirdis ir kraujotakaPlaučiai ir kvėpavimas Virškinimo sistemaEndokrininė sistemaSmegenys, nervų sistemaŠlapimo organai ir inkstaiStuburas, kaulai, sąnariaiRaumenys ir sausgyslėsLytiniai organaiOda, plaukai ir nagaiLimfmazgiai, kraujas ir imunitetas KrūtysAkysAusys, nosis ir gerklėBurna ir dantysPsichikos ligos
 
Simptomai ir ligosAlergijaVėžys ir kraujo ligos Peršalimas ir gripasTemperatūraKūno tirpimasSkauda šonąSvorio kontrolė, valgymo sutrikimaiPriklausomybėMiego sutrikimaiNuovargis ir silpnumasInfekcinės ligos
 
PsichologijaSveika vaikystėŽvilgsnis į praeitįSveika senatvė
Sveikata be vaistų Gydymas augalaisAlternatyvios terapijosSveika mitybaSveikas ir gražus kūnasVegetarų virtuvėJogaSveika dvasiaSėkmės istorijos
Renginiai
Konsultuoja specialistas
Sveikatos apsauga
Nuomonė
ReklamaApie musLigų klasifikatoriusKontaktaiPrivatumo Politika
2015-20 © UAB “Vlmedicina”. Visos teises saugomos | sprendimas webmod: Svetainių kūrimas
Į viršų