Tai puikus ir greitai paruošiamas desertas tiek rimtos vakarienės pabaigai, tiek lengviems pasisėdėjimams prie puodelio kavos.
Porcijos: 4
Kalorijos: apie 395 kcal/porc.
Trukmė: paruošimas 10 min., kepimas 20 min.
Reikės:
250 g sluoksniuotos tešlos,
150 g rikotos sūrio (galima keisti liesa varške, bet tada dėkite šiek tiek daugiau cukraus),
70 g šviežių arba šaldytų mėlynių,
1 citrinos žievelė,
2 šaukštai cukraus,
1/2 vanilės ankšties sėklyčių,
2 šaukštai cukraus pudros,
1 kiaušinio trynys.
Paruošimas:
Rikotą, paprastą cukrų, vanilės sėklytes ir smulkiai tarkuotą citrinos žievelę gerai suplakite, kol gausite vientisą kremą.
Sluoksniuotą tešlą iškočiokite (jei reikia), supjaustykite į 4 ilgas juosteles (maždaug 8 cm x 22 cm).
Ant vieno juostelės galo dėkite po didelį šaukštą rikotos kremo ir užberkite kelias mėlynių uogas (žr. nuotrauką).
Likusį laisvą tešlos galą užlenkite ant įdaro ir gerai užspauskite kraštelius. Aptepkite kiaušinio trynio plakiniu.
Per vidurį įpjaukite kelis pjūvius garams išleisti ir kepkite 190°C temperatūros orkaitėje 20 minučių.
Apibarstykite cukraus pudra ir patiekite dar karštus. Galite pagardinti pašildyta mėlynių uogiene (nebūtinai).
Skanaus!