Reikės:
400 g kefyro,
2 didelių agurkų,
gabalėlio šviežio arba 0,5 šaukštelio malto imbiero,
saujelės svogūnų laiškų,
ryšulėlio krapų,
2–3 skiltelių česnako,
maltų baltųjų pipirų, druskos pagal skonį.
Gaminimas:
Agurkus nulupkite ir supjaustykite plonais šiaudeliais. Apibarstykite druska ir palikite pastovėti.
Nuplautus ir nusausintus krapus bei svogūnų laiškus susmulkinkite, česnaką nulupkite ir sutraiškykite.
Į gilų dubenį supilkite kefyrą, pagal skonį įberkite maltų baltųjų pipirų.
Imbierą sumaišykite su agurkais, krapais, svogūnų laiškais bei trintais česnakais. Gautą masę sukrėskite į kefyrą ir išmaišykite.
Paruoštą sriubą apie valandą palaikykite šaldytuve. Patiekite su karštomis bulvėmis.