Tešlai: 1 kg kvietinių miltų;
1 šaukštelis ciberžolės;
0,5 litro vandens.
Įdarui: 0,5 kg šviežios varškės (arba 7 - 8 vidutinio dydžio virtos bulvės; 0,5 kg minkyto saldaus pieno sūrio (panyro);
1 arbatinis šaukštelis ciberžolės;
1 nubrauktas šaukštelis druskos (nebūtinai).
Padažui: ghi arba sviestas su grietine, jogurtas, rūgpienis ar kefyras.
Į miltus sudedame ciberžolės miltelius. Pildami į miltus vandenį užminkome elastingą, nelimpančią prie rankų tešlą. Uždengę paliekame 15 – 30 min. brinkti.
Į varškę sudedame ciberžolę ir druską. Gerai išminkome. Suformuojame graikinio riešuto dydžio rutuliukus.
Kočėlu plonai iškočiojame didelį lakštą tešlos. Išdėliojame įdarą ant tešlos kas 2 cm ir užlenkiame tešlą iš viršaus. Stikline ar virtinių forma išspaudžiame kiekvieną rutuliuką.
Kraštus užspaudžiame ir užraitome pynele.
Puode užviriname apie 3 litrus vandens ir sudedame virtinukus. Verdame, kol iškils į paviršių, 15 – 20 min. (laiką skaičiuojame nuo virtinių užvirimo momento).
Skanaus.
Zita Užkuraitienė