2 kg baltų kvietinių miltų,
0,5 kg datulių,
100 g aguonų,
200 g kokoso drožlių,
Stiklinė (200 ml) ghi arba rafinuoto saulėgrąžų aliejaus,
1 litras rūgpienio, kefyro arba jogurto,
1 šaukštas valgomosios sodos,
300-500 g cukraus,
Apie 1 litrą vandens.
Miltus, aguonas, kokoso drožles, šiltą ghi arba aliejų ir cukrų gerai išmaišome. Atskirai sumaišome („užgesiname“) rūgpienį ir sodą, supilame į tešlą ir maišant tešlą pilame vandenį.
Kuomet tešla paruošta, įmaišome per pusę perpjautas datules.
Skardą ištepame ghi ar aliejumi, pabarstome aguonomis.
Sudedame tirštą tešlą į skardą ir kepame 200 laipsnių temperatūroje 50 min.
Skanaus.
Zita Užkuraitienė