Šližikai su aguonpieniu(5)
Zita Užkuraitienė | 2011-12-18 23:31:00
1 kg baltų kvietinių miltų.
100 g rudo nerafinuoto cukraus (nebūtinai).
100 g ghi arba sviesto.
Stiklinė aguonų arba juodgrūdės sėklų.
Apie 600 ml vandens.
Žilvino Užkuraičio nuotr.
Ištirpiname sviestą, sudedame cukrų ir aguonas. Suberiame miltus ir pildami vandenį minkome tešlą.
Iš tešlos tarp delnų padarome virveles, supjaustome 1 - 2 cm gabalėliais.
Išdėliojame ant miltais pabarstytos skardos ir kepame 200 laipsnių temperatūroje apie 30 min, kol gražiai pagels.
Tinka vieni ar su aguonpieniu.
Aguonpienis
2 stiklines aguonų iš vakaro užpilame virintu ir atšaldytu vandeniu, kad išbrinktų.
Ryte nukošiame, įdedame 0,5 - 1 stiklinę cukraus ir 2 – 3 kartus sumalame malimo mašinėle.
Skanaus.
Ar šis straipsnis buvo naudingas?
Patinka (0)Nepatinka (0)
Susiję straipsniai
NAUJAUSI STRAIPSNIAI
„Net ir vyrai skundžiasi, kad pakelti sergantį žmogų yra labai sunku, vėliau atsiranda stuburo problemų, nukenčia...
Atėjus pavasariui, daugelis džiaugiasi bundančia gamta, šiltesniais orais ir ilgėjančiomis dienomis, tačiau kartu su žyd...
Poilsis, procedūros, ramybė – šiuos elementus siūlo tiek sanatorijos, tiek viešbučiai ar SPA centrai, todėl nereta...
Hemofilija – liga, kurią ilgus metus lydėjo baimė, skausmas ir gyvenimo apribojimai, šiandien tampa vis geriau val...
Respublikinėje Šiaulių ligoninėje pradedama teikti itin svarbi paslauga akių ligomis sergantiems pacientams – nuo...
Populiarios žymos