Šližikai su aguonpieniu(5)
Zita Užkuraitienė | 2011-12-18 23:31:00
1 kg baltų kvietinių miltų.
100 g rudo nerafinuoto cukraus (nebūtinai).
100 g ghi arba sviesto.
Stiklinė aguonų arba juodgrūdės sėklų.
Apie 600 ml vandens.
Ištirpiname sviestą, sudedame cukrų ir aguonas. Suberiame miltus ir pildami vandenį minkome tešlą.
Iš tešlos tarp delnų padarome virveles, supjaustome 1 - 2 cm gabalėliais.
Išdėliojame ant miltais pabarstytos skardos ir kepame 200 laipsnių temperatūroje apie 30 min, kol gražiai pagels.
Tinka vieni ar su aguonpieniu.
Aguonpienis
2 stiklines aguonų iš vakaro užpilame virintu ir atšaldytu vandeniu, kad išbrinktų.
Ryte nukošiame, įdedame 0,5 - 1 stiklinę cukraus ir 2 – 3 kartus sumalame malimo mašinėle.
Skanaus.
Ar šis straipsnis buvo naudingas?
Patinka (0)Nepatinka (0)
Susiję straipsniai
NAUJAUSI STRAIPSNIAI
Spalio 31 dieną patvirtinta Nacionalinio vėžio instituto (NVI) klinikinės veiklos perdavimo Vilniaus universiteto ligoni...
Nuo 2025 m. vasario 1 d. Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) lėšomis pacientams bus kompensuojami dar trys brang...
Mokslo metų pradžioje šeimos įprastai labai greitai susikuria kasdienę rutiną, padedančią užtikrinti emocinį stabilumą n...
Gerybiniai odos navikai dažniausiai yra nekalti dariniai, tačiau juos būtina nuolat stebėti. Gydytojai pabrėžia, kad ypa...
Vėlinių laikotarpis kai kuriems žmonėms gali būti itin sunkus dėl patirtų netekčių, taip pat ir dėl artimojo savižudybės...
Populiarios žymos