Ketvirtadienis, 2025.06.26
Reklama

Metas čirškinti pikantiškus šviežių bulvių blynelius

Pranešimas žiniasklaidai | Šaltinis: vlmedicina | 2025-06-25 11:21:46

Permainingi šių metų orai neaplenkė ir šalies bulvių augintojų laukų. Nors pirmosios šviežios lietuviškos bulvės prekybos tinklo „Maxima“ daržovių skyrių įprastai kasmet pasiekdavo jau birželio pradžioje, šiemet jos parduotuvėse pasirodė tik prieš Jonines. Nepaisant iššūkių, šalies ūkininkai džiaugiasi, kad derlius – kokybiškas. O paminėti prasidėjusį šios populiarios daržo gėrybės sezoną kviečia namuose čirškinant bulvinius blynelius, pagardintus neįprastu ingredientu – feta.

Bulviniai blynai
Bulviniai blynai / Asociatyvioji nuotr.

Šviežių bulvių blynai su feta

Reikės:

  • lietuviškų šviežių bulvių;
  • vieno kiaušinio;
  • 100 g fetos;
  • dviejų šaukštų miltų;
  • žiupsnelio druskos ir juodųjų pipirų;
  • aliejaus (kepimui).

Gaminimas. Bulves nuskuskite ir sutarkuokite smulkia tarka. Gerai nuspauskite, kad pašalintumėte perteklinį vandenį. Į bulvių masę įmuškite kiaušinį, suberkite miltus, druską, pipirus, fetą – viską gerai išmaišykite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Formuokite mažus blynelius ir kepkite juos iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos ir traškūs.

Feta suteiks malonų sūrumą, tad druskos dėkite labai nedaug, ir kreminę tekstūrą. Šiems blynams padažas nebūtinas, tačiau norint galima patiekti su šaukštu grietinės arba graikiško jogurto, paskaninti rūkytos lašišos griežinėliu. Skanaus!

Įvertinkite straipsni:
Jūs dar nebalsavote
Žymos: blynai, bulvės
skaityti komentarus (0)
Rašyti komentarą
Pasidalinti su draugais

Susiję straipsniai

NAUJAUSI STRAIPSNIAI
Kai priklausomybė paliečia šeimą: kaip atpažinti, kalbėtis ir padėti
Neseniai išplatintoje 2025 m. Europos narkotikų vartojimo paplitimo ataskaitoje Lietuva įvardijama kaip viena iš valstyb...
Metas čirškinti pikantiškus šviežių bulvių blynelius
Permainingi šių metų orai neaplenkė ir šalies bulvių augintojų laukų. Nors pirmosios šviežios lietuviškos bulvės prekybo...
Ne disciplinos trūkumas, o liga: ką reikėtų žinoti apie nutukimą?
Nutukimą lemia kompleksiniai veiksniai – tiek psichologiniai sutrikimai, tiek genetika, somatinės ligos ar vartoja...
Diagnozė prasideda čia: tylioji radiologijos technologų galia
Šiuolaikinėje medicinoje kertiniu akmeniu tapo radiologija – viena sparčiausiai augančių medicinos sričių. Radiolo...
Per dešimtmetį rekordiškai išaugo virškinimo sistemos ligų paplitimas
Naujausia Higienos instituto analizė atskleidžia Lietuvos gyventojų ligotumo virškinimo sistemos ligomis pokyčius 2015&n...
Populiarios žymos
Ligos ir sveikata Man rūpiŠirdis ir kraujotakaPlaučiai ir kvėpavimas Virškinimo sistemaEndokrininė sistemaSmegenys, nervų sistemaŠlapimo organai ir inkstaiStuburas, kaulai, sąnariaiRaumenys ir sausgyslėsLytiniai organaiOda, plaukai ir nagaiLimfmazgiai, kraujas ir imunitetas KrūtysAkysAusys, nosis ir gerklėBurna ir dantysPsichikos ligos
 
Simptomai ir ligosAlergijaVėžys ir kraujo ligos Peršalimas ir gripasTemperatūraKūno tirpimasSkauda šonąSvorio kontrolė, valgymo sutrikimaiPriklausomybėMiego sutrikimaiNuovargis ir silpnumasInfekcinės ligos
 
PsichologijaSveika vaikystėŽvilgsnis į praeitįSveika senatvė
Sveikata be vaistų Gydymas augalaisAlternatyvios terapijosSveika mitybaSveikas ir gražus kūnasVegetarų virtuvėJogaSveika dvasiaSėkmės istorijos
Renginiai
Konsultuoja specialistas
Sveikatos apsauga
Nuomonė
ReklamaApie musLigų klasifikatoriusKontaktaiPrivatumo Politika
2015-20 © UAB “Vlmedicina”. Visos teises saugomos | sprendimas webmod: Svetainių kūrimas
Į viršų