500 g baltų kvietinių miltų.
200 g cukraus.
8 obuoliai.
400 ml pieno.
3 šaukšteliai sodos.
2 šaukšteliai malto cinamono.
150 ml ghi arba aliejaus.
Smulkiai supjaustome 4 luptus, be sėklų obuolius. Į miltus įmaišome cinamoną, sodą, cukrų, pieną, ghi arba aliejų. Sudedame smulkintus obuolius.
Kepimo skardą ištepame ghi arba aliejumi ir pabarstome miltais. Sudedame paruoštą mąsę.
Pabarstymui
6 obuoliai.
1 citrina.
1 šaukštelis cinamono.
2 šaukštai rudojo cukraus.
Skiltelėmis supjaustome nuluptus obuolius ir apšlakstome citrinos sultimis, kad neparuduotų. Išdėliojame ant tešlos paviršiaus.
Cukrų sumaišome su cinamonu ir pabarstome iš viršaus.
Kepame 200 laipsnių temperatūroje apie 30 min.
Skanaus.
Zita Užkuraitienė