Pirmadienis, 2024.10.14
Reklama

Morkų salotos su mėtomis ir apelsinais

bernardinai.lt | 2013-05-09 09:58:38

Reikės: 2 didelių apelsinų (geriausia be sėklų), 4 didesnių morkų, 3–4 česnakų skiltelių, 2 šaukštų alyvuogių aliejaus ir 1 arbatinio šaukštelio alyvuogių aliejaus salotų apšlakstymui, 2 šaukštų šviežiai spaustų geltonųjų citrinų sulčių, 2 šaukštų šviežiai spaustų žaliųjų citrinų sulčių, druskos (geriausiai tiktų jūros druska), maltų juodųjų pipirų, 1 arbatinio šaukštelio maltų kuminų, apie 20 mėtų lapelių.

Salotos
Algirdo Kubaičio nuotr.

Paruošimas:

Apelsinus nuplauti, nusausinti ir nulupti daržovėms lupti skirtu skustuku. Nuluptą apelsinų žievelę aštriu peiliu supjaustyti plonomis juostelėmis. Apelsino žievelę nuo apelsino galima nutarkuoti ir smulkesne tarka. Peiliu nupjauti apelsinų galus, tada nuvalyti apelsino baltąją dalį, apelsiną padalyti pusiau arba į keturias dalis, išskirstyti skiltelėmis arba supjaustyti plonais griežinėliais, norimo dydžio gabaliukais.

Apelsinų sultis, išsiskyrusias pjaustant apelsinus, atsidėti į šalį.

Morkas nuskusti ir nuplauti. Naudojant daržovių skustuką, morkas supjaustyti ilgomis juostelėmis.

Į didesnį indą pripilti šalto vandens ir atsidėti.

Į kitą didesnį puodą pripilti vandens, sumesti nuluptas česnakų skilteles, užvirti, tada sudėti morkų juosteles, sumažinti ugnį ir virti apie 4 min., kol morkos suminkštėja. Morkas išgriebti iš puodo, ir tuoj pat sudėti į paruoštą šaltą vandenį. Kad vanduo būtų šaltesnis, įmesti ledo gabaliukų. Kai  morkos atvės, išimti iš vandens, nuvarvinti, sudėti ant popierinio virtuvinio rankšluosčio ir nusausinti.

Mėtų lapelius susukti į kietą ritinėlį ir labai plonai supjaustyti.

Dubenyje sumaišyti alyvuogių aliejų, citrinų sultis, druską, maltus kuminus. Sudėti apvirtas morkų juosteles, apelsinų skilteles arba gabaliukus, supilti apelsinų sultis, suberti mėtų lapelius, pasūdyti, įberti maltų pipirų ir viską sumaišyti. Uždengti ir porą valandų palaikyti šaldytuve.

Morkų salotas sudėti į salotinę, apšlakstyti alyvuogių aliejumi ir tiekti.

Jeigu dubenyje, kuriame buvo laikomos salotos, liko skysčio, jį supilti į puodelį ir ant vidutinio karštumo ugnies, nuolat pamaišant, pakaitinti, kol sutirštėja. Atšaldyti  ir užpilti ant paruoštų salotų.

Jeigu salotos per rūgščios, galima įmaišyti skysto medaus, klevų sirupo arba rudojo cukraus.

Neturint maltų kuminų, salotas galima gardinti malta aitriąja paprika.

bernardinai.lt

Įvertinkite straipsni:
Jūs dar nebalsavote
skaityti komentarus (0)
Rašyti komentarą
Pasidalinti su draugais

Susiję straipsniai

NAUJAUSI STRAIPSNIAI
Kodėl svarbu pradėti reabilitaciją iškart po traumos?
Traumos – dažna kasdienybės dalis tiek profesionaliems sportininkams, tiek žmonėms, kurie aktyviai gyvena ar dirba...
Kaip automobilio stabdžių sistema gali padėti išvengti traumų ir užtikrinti saugumą
Viena iš svarbiausių automobilio dalių, apie kurią dažnai pamirštame, yra stabdžių sistema. Nors galime būti įpratę regu...
Skrandžio siunčiami simptomai, kurių nevalia ignoruoti. Kada ryžtis gastroskopijai?
Deginantis rėmuo, skausmas ar pykinimas pavalgius – tai tik dalis simptomų, kurių vedami žmonės kreipiasi į virški...
Kaip pažangios technologijos keičia dantų atkūrimo procesą
Nors netekus dantų patariama kuo greičiau juos atkurti, nemažai žmonių vis dar mano, kad dantų implantacija – ilga...
Nauja tvarka keičia organų donorystės situaciją
Organų donorystės situacija išlieka sudėtinga – organų trūkumas ir ilgi laukiančiųjų sąrašai kelia didelį iššūkį m...
Populiarios žymos
Ligos ir sveikata Man rūpiŠirdis ir kraujotakaPlaučiai ir kvėpavimas Virškinimo sistemaEndokrininė sistemaSmegenys, nervų sistemaŠlapimo organai ir inkstaiStuburas, kaulai, sąnariaiRaumenys ir sausgyslėsLytiniai organaiOda, plaukai ir nagaiLimfmazgiai, kraujas ir imunitetas KrūtysAkysAusys, nosis ir gerklėBurna ir dantysPsichikos ligos
 
Simptomai ir ligosAlergijaVėžys ir kraujo ligos Peršalimas ir gripasTemperatūraKūno tirpimasSkauda šonąSvorio kontrolė, valgymo sutrikimaiPriklausomybėMiego sutrikimaiNuovargis ir silpnumasInfekcinės ligos
 
PsichologijaSveika vaikystėŽvilgsnis į praeitįSveika senatvė
Sveikata be vaistų Gydymas augalaisAlternatyvios terapijosSveika mitybaSveikas ir gražus kūnasVegetarų virtuvėJogaSveika dvasiaSėkmės istorijos
Renginiai
Konsultuoja specialistas
Sveikatos apsauga
Nuomonė
ReklamaApie musLigų klasifikatoriusKontaktaiPrivatumo Politika
2015-20 © UAB “Vlmedicina”. Visos teises saugomos | sprendimas webmod: Svetainių kūrimas
Į viršų