Sekmadienis, 2023.10.01
Reklama

Maisto spalva veikia ligonius

Parengė Sandra Miškinienė | 2017-03-29 12:59:17

Osakos (Japonija) medicinos centro specialistai atliko labai įdomų tyrimą – pabandė išsiaiškinti, kaip maisto spalvos veikia įvairius ligonius.

© VLMEDICINA.LT (G. Privedienės) nuotr.

Paaiškėjo, kad baltos spalvos produktai – pienas ir pieno gaminiai, ryžiai, česnakai, baltagūžiai kopūstai – ramina, mažina dirglumą, taip pat pašalina per inkstus toksiškas medžiagas.

Žali produktai – brokoliai, lapinės salotos, žalieji žirneliai, žalios paprikos – teigiamai veikia smegenų funkciją, mažina nervinę įtampą. Žalios spalvos augaluose esantis chlorofilas, kuris gaminasi veikiant saulės energijai, stimuliuoja raudonųjų kraujo kūnelių formavimąsi ir aktyvuoja imuninę sistemą.

Geltonos spalvos produktai – citrinos, ananasai, bananai, kukurūzai, sūris ir kiaušinių tryniai – stimuliuoja maisto virškinimą, gerina apetitą ir padeda valyti kraują.

Oranžinės daržovės ir vaisiai – morkos, abrikosai, mandariniai, apelsinai – padeda regeneruoti nervų ląstelėms, gerina nuotaiką, slopina galvos skausmą ir pagelbėja inkstams pašalinti toksiškas atliekas.

Raudoni produktai – burokėliai, paprikos, pomidorai, braškės – stimuliuoja medžiagų apykaitą, be to, gerina kraujotaką, didina protinį darbą dirbančių žmonių darbingumą.

Mėlyno atspalvio produktai – vynuogės, slyvos, mėlynės – turi labai daug biologiškai aktyvios medžiagos antocionino, apsaugančios kraujagysles ir pastebimai pagerinančios regą.

Remdamiesi šiais japonų mokslininkų atradimais, medikai rekomenduoja: raudonos spalvos sultis gerti žmonėms, kenčiantiems dėl padidėjusio kraujospūdžio ir sergantiems širdies ligomis; oranžines sultis – ligoniams, kamuojamiems kraujagyslių spazmų ir įvairių depresijų; geltonos sultys padeda sergantiesiems reumatu ir skrandžio opa.

Įvertinkite straipsni:
Jūs dar nebalsavote
Kategorijos: Sveika mityba
skaityti komentarus (0)
Rašyti komentarą
Pasidalinti su draugais

Susiję straipsniai

NAUJAUSI STRAIPSNIAI
Profesorius pataria, koks maistas gali padėti išvengti onkologinių ligų
Vėžio diagnozės baiminasi kone kiekvienas. Pagal dažniausias mirties priežastis, piktybiniai navikai Lietuvoje jau dauge...
"Biofitus" patarimai, kurie padės sustiprinti imunitetą
Imunitetas padeda mūsų organizmui kovoti su įvairiomis ligomis ir jų išvengti. Tai natūrali organizmo apsauga, tačiau me...
Kviečia pažinti savo širdį: „Laikydamiesi kelių taisyklių, ilgiau mėgausimės gera sveikata“
Rugsėjo 29 d. minima Pasaulinė širdies diena. Šia proga Vilniaus universiteto profesorius, Širdies ir kraujagyslių klini...
Naujasis lazeris gali suskaldyti ir kiečiausią inkstų akmenį
Vilniaus miesto klinikinėje ligoninėje jau kelias savaites inkstų akmenų skaldymui pasitelkiamas naujas Tulio lazeris....
Odos priežiūros procedūros, kad jūsų oda spindėtų
Ne veltui odai, ypač veido, teikiame labai daug dėmesio, dažnai išbandome naujas priemones, siekdami dar geresnio efekto...
Populiarios žymos
Ligos ir sveikata Man rūpiŠirdis ir kraujotakaPlaučiai ir kvėpavimas Virškinimo sistemaEndokrininė sistemaSmegenys, nervų sistemaŠlapimo organai ir inkstaiStuburas, kaulai, sąnariaiRaumenys ir sausgyslėsLytiniai organaiOda, plaukai ir nagaiLimfmazgiai, kraujas ir imunitetas KrūtysAkysAusys, nosis ir gerklėBurna ir dantysPsichikos ligos
 
Simptomai ir ligosAlergijaVėžys ir kraujo ligos Peršalimas ir gripasTemperatūraKūno tirpimasSkauda šonąSvorio kontrolė, valgymo sutrikimaiPriklausomybėMiego sutrikimaiNuovargis ir silpnumasInfekcinės ligos
 
PsichologijaSveika vaikystėŽvilgsnis į praeitįSveika senatvė
Sveikata be vaistų Gydymas augalaisAlternatyvios terapijosSveika mitybaSveikas ir gražus kūnasVegetarų virtuvėJogaSveika dvasiaSėkmės istorijos
Renginiai
Konsultuoja specialistas
Sveikatos apsauga
Nuomonė
ReklamaApie musLigų klasifikatoriusKontaktai
2015-20 © UAB “Vlmedicina”. Visos teises saugomos | sprendimas webmod: Svetainių kūrimas
Į viršų