Šis ypatingas žaliavalgiškas desertas, kurio nereikia kepti, tiks bet kuriai progai. Tai ne tik skanūs, bet ir puikiai stalą papuošiantys triufeliai.
Ingredientai 10-12 triufelių:
70 g kokosų drožlių.
50 g džiovintų datulių (mirkytų karštame 80º vandenyje 5-8 min.).
30 g žemės riešutų sviesto.
5 ml agavų sirupo.
1 kokoso pienas.
Žiupsnelis druskos.
Gaminimo eiga:
1. Visus ingredientus sutrinti iki vientisos masės. Jei masė per tiršta – įpilti šiek tiek kokosų arba sojų pieno.
2. Formuoti apvalius rutuliukus-triufelius.
3. Apvolioti kokoso drožlėse.
4. Dėti į šaldytuvą 1-2 valandoms (nekantriausiems šį žingsnį galima praleisti).
Skanaudami nepamirškite, jog žaliavalgiški desertai turi nemažai kalorijų, tad 1-2 triufeliai per dieną turėtų būti pakankama norma ir pasmaguriauti ir nepriaugti svorio.
Šaldytuve galima laikyti 3-4 dienas.