Trečiadienis, 2025.06.18
Reklama

Kaip pagreitinti hematomos rezorbcijos procesą(1)

2011-04-29 22:57:03

Klausimas. Laba diena. Prieš septynis mėnesius buvau partrenkta pėsčiųjų perėjoje mašinos. Buvo gaktikaulio lūžimas. Dabar dar yra prie gaktikaulio prikibusi apie 6 cm skersmens hematoma. Jos dydis po truputį mažėja. Lapkričio 17 dieną buvo apie 9 cm. Gal galima pagreitinti rezorbcijos procesą ir ko reikėtų saugotis?  Iš anksto dėkoju už atsakymą.

Atsako Šilutės ligoninės gydytojas ortopedas-traumatologas Viktoras Šileikis

Viktoras Šileikis. Asm. archyvo nuotr.

Tikslinga visapusiškai ištirti hematomos pobūdį, lokalizaciją ir dydį echoskopu arba atlikti magnetinio rezonanso tyrimą, nes vienas matmuo – 6 cm - neatspindi viso hematomos dydžio.  Rezorbcijos procesą pagreitintų fizioterapinės procedūros  ir  gydytojo skirti antikoaguliantai (kraują skystinantys preparatai). Fizioterapines procedūras turi paskirti gydytojas reabilitologas.

Dėl asmeninių sveikatos problemų VLMEDICINA.LT rekomenduoja kreiptis į šeimos gydytoją arba su jo siuntimu – į specialistą. Atsakymai, publikuojami portale, jokiais būdais negali pakeisti gydytojo konsultacijos.

 

Įvertinkite straipsni:
Jūs dar nebalsavote
skaityti komentarus (1)
Rašyti komentarą
Pasidalinti su draugais

Susiję straipsniai

NAUJAUSI STRAIPSNIAI
Geriantys tėvai, nematomi vaikai
Alkoholizmas Lietuvos šeimose – problema, apie kurią dažnai vengiama kalbėti, tačiau jos pasekmes gali jausti kart...
Kas dvi minutes bent vienas vyras išgirsta prostatos vėžio diagnozę: kaip užbėgti ligai už akių?
Prostatos vėžys yra viena dažniausiai vyrams diagnozuojamų onkologinių ligų – kas dvi minutes bent vienas vyras pa...
Anafilaksija: minutės gali kainuoti gyvybę
Vilniaus miesto klinikinės ligoninės Alergologijos centro specialistai fiksuoja nerimą keliančią tendenciją – aler...
Slaugos studentams – nemokamos studijos ir stipendijos
Šiemet į valstybės finansuojamas slaugos studijas bus priimti 535 asmenys, t. y. šimtu daugiau nei pernai. Būsimiems stu...
Aštraus maisto pavojai: kodėl aštrių patiekalų kai kuriems valgyti negalima
Populiarėjant aštraus maisto kultūrai, daugelis žmonių ryžtasi išbandyti patiekalus, gardintus skirtingų rūšių pipirais....
Populiarios žymos
Ligos ir sveikata Man rūpiŠirdis ir kraujotakaPlaučiai ir kvėpavimas Virškinimo sistemaEndokrininė sistemaSmegenys, nervų sistemaŠlapimo organai ir inkstaiStuburas, kaulai, sąnariaiRaumenys ir sausgyslėsLytiniai organaiOda, plaukai ir nagaiLimfmazgiai, kraujas ir imunitetas KrūtysAkysAusys, nosis ir gerklėBurna ir dantysPsichikos ligos
 
Simptomai ir ligosAlergijaVėžys ir kraujo ligos Peršalimas ir gripasTemperatūraKūno tirpimasSkauda šonąSvorio kontrolė, valgymo sutrikimaiPriklausomybėMiego sutrikimaiNuovargis ir silpnumasInfekcinės ligos
 
PsichologijaSveika vaikystėŽvilgsnis į praeitįSveika senatvė
Sveikata be vaistų Gydymas augalaisAlternatyvios terapijosSveika mitybaSveikas ir gražus kūnasVegetarų virtuvėJogaSveika dvasiaSėkmės istorijos
Renginiai
Konsultuoja specialistas
Sveikatos apsauga
Nuomonė
ReklamaApie musLigų klasifikatoriusKontaktaiPrivatumo Politika
2015-20 © UAB “Vlmedicina”. Visos teises saugomos | sprendimas webmod: Svetainių kūrimas