Migdolus valgyti sveika, nes juose gausu sveikųjų riebalų, proteinų, bioflavonoidų, antioksidantų ir kitų maistingų medžiagų. Vis dėlto, nors daugelis žmonių mano, kad migdolai yra sveikiau už pieno produktus, taip iš tikrųjų nėra.
Pasirodo, parduotuvėse parduodamame migdolų piene yra daugiau migdolų vandens, saldiklių ir priedų nei pačių migdolų. Įprastoje migdolų pieno pakuotėje pačių riešutų yra labai nedaug.
Mokslininkai išsiaiškino, kad Jungtinės Karalystės prekės ženklo „Alpro“ migdolų piene pačių riešutų yra vos 2 procentai. Visa kita – saldiklių, vandens, vitaminų A, E, D ir karagenino (tirštinimo medžiaga) mišinys. Pastarasis, paaiškėjo, sukelia pilvo pūtimą.
Taigi, jei norite organizmą aprūpinti reikiamomis medžiagomis, turite išgerti visą migdolų pieno pakuotę. Gauti duomenys paaiškina nedidelį kalorijų skaičių migdolų piene – puodelyje šio pieno yra 30 kalorijų, o toks pats kiekis migdolų riešutų turi 160 kalorijų.
Dėl migdolų pieno pramonės teikiamo pelno, šie faktai iki šiol nebuvo viešinami.
Migdolų pieno galite pasigaminti ir patys – be jokių priedų ar saldiklių. Jo paruošimas yra ypač lengvas: pirmiausia pamirkykite migdolus per naktį, ryte su trintuvu juos sumaišykite su 3 puodeliais vandens. Tuomet nusunkite per marlę, supilkite į stiklainius. Šaldytuve galite laikyti iki 3 dienų.
Gamindami migdolų pieną namie, jį galite pagardinti cinamonu ar vanile.