Purus, sotus, prieskoniais kvepiantis, ruginiais miltais praturtintas - toks šis duonos pyragas.
Prireiks:
300 g ruginių miltų,
200 g kvietinių miltų,
220 g rudojo cukraus,
0,5 stiklinės aguonų,
2 šaukštų kokoso drožlių,
2 arbatinių šaukštelių malto cinamono,
0,5 arbatinio šaukštelio kardamono,
1,5 arbatinio šaukštelio sodos,
375 g natūralaus naminio jogurto,
175 g bekvapio saulėgražų aliejaus,
200 g įvarių džiovintų vaisių (razinų, papajų, ananasų),
200 g migdolų.
Gaminame:
Sumaišome visus sausus ingredientus: miltus, sodą, prieskonius, cukrų, aguonas, kokoso drožles.
Pilame jogurtą, aliejų ir gerai išmaišome. Tešla gaunasi tiršta.
Beriame smulkintus džiovintus vaisius, riešutus ir gerai sumaišome.
Pilame gautą tešlą kepimo formon.
Viršų išlyginame mentele ir tolygiai apiberiame cukrumi (1-2 šaukštais).
Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45-60 min. (priklauso nuo orkaitės).
Palaukiame kol pravės, išimame, pjaustome ir vaišinamės. Pyragas trapus!
Patarimas: jei neturime naminio jogurto, galime naudoti rūgpienį ar kefyrą.