3-4 kg bulvių.
1 kg virtų su lupenomis bulvių.
3-4 vidutinio dydžio pienių šaknys.
0,5 stiklinės ghi ar aliejaus.
Ciberžolė, karis, garam masala ar kt. prieskonių mišinys.
Sauja druskos.
Smulkia tarka sutarkuojame skustas bulves. Pro audinį ar sulčiaspaudę išsunkiame sultis ir paliekame, kad nusėstų krakmolas, apie 20 min.
Sultis nupilame, o krakmolą sudedame į tarkius ir gerai išminkome.
Virtas bulves nulupame ir sumalame ar sugrūdame į košę.
Trečdalį košės sudedame į tarkius ir dar kartą išminkome.
Įdarui skirtą virtų bulvių košę sumaišome su ciberžole, mirkytais ir smulkintais jūros kopūstais, plikytomis, smulkintomis dilgėlėmis ar sūdytais ir troškintais baklažanais. Padarome rutuliukus.
Iš tarkių pagaminame blynelius ir įdėję įdarą delnais suformuojame pailgus didžkukulius – cepelinus.
Į užvirintą ir pasūdytą vandenį sudedame cepelinus, kad apsemtų. Nuo užvirimo momento verdame 10-15 min.
Gerai nuplautas pienių šaknis su prieskoniais (kariu, garam masala ar kt.) susmulkiname ir pakepiname ghi ar aliejuje. Užpilame ant didžkukulių.
Skanaus.
Zita Užkuraitienė