Jums reikės (2 porcijos):
~250 ml migdolų pieno;
~30g ispaninio šalavijo (chia) sėklų;
~150 g greito šaldymo atšildytų braškių (kol nėra šviežių);
Stevijos pagal skonį;
2 vš kokoso drožlių papuošimui
Gaminimo eiga:
1. Į namų gamybos migdolų pieną sudedame chia sėklas, išmaišome ir paliekame per naktį šaldytuve išbrinkti.
2. Į atskirą dubenėlį sudedame braškes. Jos taip pat atšils per naktį. Paliekame šaldytuve.
3. Ryte maisto plaktuvu suplakame pudingą su braškėmis ir stevija.
4. Papuošiame kokoso drožlėmis.
5. Skanaujame
Idėjos kitiems skoniams: Chia pudingas su avietėmis ir neskrudinta kakava; Chia pudingas su mėlynėmis ir bananais; Chia pudingas su cinamonu ir kriaušėmis.