Pirmadienis, 2025.07.07
Reklama

Sveiko maisto receptai iš populiarios knygos. Jautienos kebabai su čimičiurio padažu

Šaltinis: vlmedicina | 2016-07-17 00:03:10

Jūsų dėmesiui – sveiko maisto receptas iš leidyklos „Tyto alba“ išleistos Melissos ir Dallaso Hartwigų knygos „Visavertė mityba 30 dienų“ (iš anglų kalbos vertė Jolita Parvickienė). Paleomitybos ir sveikos gyvensenos specialistai ir mokytojai, mitybos programos Whole30 kūrėjai Melissa ir Dallasas Hartwigai šioje knygoje pristato programą, kuri padėjo šimtams tūkstančių žmonių be didelių pastangų atsikratyti antsvorio ir pagerinti sveikatą, miego kokybę, įgyti energijos, pakelti nuotaiką ir savivertę.

Nuotr. iš knygos „Visavertė mityba 30 dienų“

2 porcijos.

Pasiruošimo trukmė: 20 minučių.

Marinavimo trukmė: nuo 1 iki 8 valandų.

Gaminimo trukmė: 15 minučių.

Iš viso: 35 minutės ir marinavimo trukmė.

½ kilogramo liesos mėsos (liemeninės, išpjovos, papilvės), supjaustytos 2,5 cm storio gabaliukais;

1½ puodelio čimičiurio padažo;

1 raudona, geltona ar oranžinė paprika be sėklų ir be rumbelių, supjaustyta 4 cm kvadratėliais;

1 svogūnas, supjaustytas į 6 skiltis;

1 cukinija, supjaustyta 4 cm storio žiedais;

Jei neturite kepsninės, pasidaryti kebabų yra dvi galimybės. Viena – nusipirkite gofruotą keptuvę kepti ant viryklės ir laikykitės keleto rekomendacijų – bus tas pats, kaip kepti lauke, tik netrukdys uodai. Arba galite vėrinukus paskrudinti orkaitėje arti kaitinimo elemento ir baigti kepti mažesniame karštyje: įkaitinę orkaitę iki 260 °C sudėkite vėrinukus ant folija išklotos skardos, kepinkite 3minutes, apverskite ir palaikykite dar 3minutes. Sumažinę orkaitės temperatūrą iki 180 °C, teptuku patepkite vėrinukus čimičiurio padažu. Kepkite nuo 12 iki 15 minučių, kaip pageidaujate.

JeI naudojate medinius iešmelius, pamirkykite juos vandenyje nuo pusvalandžio iki valandos, kad kepant nesudegtų.

Sudėkite mėsą į sandarų plastikinį maišelį ar rūgštims atsparų dubenį su dangčiu. Užpilkite pakankamu kiekiu čimičiurio padažo (maždaug puodeliu), kad visa mėsa būtų apsemta. Užspauskite maišelį arba uždenkite dubenį ir nuo 1 iki 8 valandų marinuokite didkepsnius šaldytuve – kuo ilgiau, tuo geriau, ypač jeigu mėsa kietoka. (Ramiausiai galite marinuoti kad ir visą naktį.)

Išimkite didkepsnius iš šaldytuvo 30 minučių prieš kepdami. Smarkiai įkaitinkite kepsninę (260 °C).

Išimkite mėsą iš marinato, marinatą išpilkite. Paruoškite kebabus: ant medinių ar metalinių iešmelių pramaišiui suverkite mėsą ir daržoves – paprikas, svogūnus ir cukinijų žiedus. Turėtumėte suverti 6 vėrinukus.

Apkepkite kebabus virš smarkiai įkaitintų elementų maždaug po 2 minutes abi puses. Sumažinkite karštį iki vidutinio (arba perkelkite kebabus į netiesioginį karštį). Kepkite nuo 12iki 15 minučių, kol iškeps, kaip pageidaujate, ir patiekite su likusiu čimičiurio padažu. (Nuimkite vieną vėrinį ir įpjovę mėsą pasižiūrėkite spalvą – taip patikrinti lengviausia.)

Sukurkite patiekalą. Šis vasarinis kepsnys skaniausias su arbūzų salotomis ir šviežiomis gūžinių kopūstų salotomis.

Marinavimas. Nemarinuokite variniame, ketaus, aliuminio ar greitai nusidažančiame plastikiniame dubenyje. Tokiuose induose daug rūgšties turintys produktai, tokie kaip citrusinių vaisių sultys arba pomidorų padažas, greitai reaguoja su metalu ir įgauna metalo skonio. Verčiau naudokite rūgštims atsparų, pavyzdžiui, stiklinį ar nerūdijančio plieno, dubenį. Visada marinuokite šaldytuve, taip nesidaugins bakterijos, o žaliai mėsai išsimarinavus marinatą išpilkite.

Įvertinkite straipsni:
Jūs dar nebalsavote
Žymos: receptai
Kategorijos: Sveika mityba
skaityti komentarus (0)
Rašyti komentarą
Pasidalinti su draugais

Susiję straipsniai

NAUJAUSI STRAIPSNIAI
Tyrinėja mikrobiotos įtaką ligų vystymuisi ir eigai: tikimasi proveržio
Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) tyrėjas dr. Rolandas Gedgaudas pelnė prestižinę Ateities biomedicinos fond...
Maudynės: kaip pasirūpinti savo intymia higiena ir apsisaugoti nuo infekcijų?
Po savaitgalio išvykų prie ežerų, upių ar jūros, kai kurios moterys gali pastebėti nemalonius infekcijų simptomus. Dažni...
3D karkasai iš biomedicininių medžiagų – inovacija, pakeisianti donoro audinių transplantus
Bioaktyvūs trimačiai karkasai, sukurti iš pažangių biomedicininių medžiagų, tampa perspektyvia alternatyva tradiciniams...
Susuko nugarą – kodėl taip atsitinka ir ką daryti?
Tikriausiai daugeliui teko patirti staigų ir ūmų nugaros ar kaklo skausmą, sukaustantį taip, kad tampa sunku pajudėti. Š...
Įkando šuo: kodėl negalima delsti ir kokie turėtų būti pirmieji žingsniai?
„Forbes“ duomenimis, per metus šunys įkanda dešimtims milijonų žmonių pasaulyje, o per 80 proc. šių nelaimių...
Populiarios žymos
Ligos ir sveikata Man rūpiŠirdis ir kraujotakaPlaučiai ir kvėpavimas Virškinimo sistemaEndokrininė sistemaSmegenys, nervų sistemaŠlapimo organai ir inkstaiStuburas, kaulai, sąnariaiRaumenys ir sausgyslėsLytiniai organaiOda, plaukai ir nagaiLimfmazgiai, kraujas ir imunitetas KrūtysAkysAusys, nosis ir gerklėBurna ir dantysPsichikos ligos
 
Simptomai ir ligosAlergijaVėžys ir kraujo ligos Peršalimas ir gripasTemperatūraKūno tirpimasSkauda šonąSvorio kontrolė, valgymo sutrikimaiPriklausomybėMiego sutrikimaiNuovargis ir silpnumasInfekcinės ligos
 
PsichologijaSveika vaikystėŽvilgsnis į praeitįSveika senatvė
Sveikata be vaistų Gydymas augalaisAlternatyvios terapijosSveika mitybaSveikas ir gražus kūnasVegetarų virtuvėJogaSveika dvasiaSėkmės istorijos
Renginiai
Konsultuoja specialistas
Sveikatos apsauga
Nuomonė
ReklamaApie musLigų klasifikatoriusKontaktaiPrivatumo Politika
2015-20 © UAB “Vlmedicina”. Visos teises saugomos | sprendimas webmod: Svetainių kūrimas
Į viršų