Antradienis, 2024.03.19
Reklama

Avokadas: kaip nokinti ir ką iš jo gaminti? Trys paprasti receptai

Šaltinis: vlmedicina | 2020-04-29 11:05:12

Avokaduose daugybė gerųjų medžiagų: vitaminų C, E, D, K, B, angliavandenių ir net 35 proc. augalinių riebalų, kurie puikiausiai pakeičia gyvulinius.

Avokadas. Pranešimo autorių nuotr.

Nors avokadas savo tekstūra gali priminti sviestą, visgi jis yra nepalyginti sveikesnė alternatyva, kurią spėjo pamėgti ir mūsų tautiečiai, rodo lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ duomenys.

Avokado minkštimas – gelsvai žalsvos spalvos, riebus. Vidurio Amerikoje šis augalas žinomas daugiau nei 8000 metų ir kartais pavadinamas miško sviestu. Avokadų medis per metus sunokina iki 200 vaisių. Avokadai valgomi vieni, pagardinti druska ir pipirais, jų dedama į salotas, gaminamos užtepėlės, desertai, netgi kepiniai. Prie avokadų itin dera bazilikai, česnakai, aitriosios paprikos, kalendrų lapai, mėtos, petražolės.

Sunokinti avokadą visai paprasta – suvyniokite vaisių į popierių ir palikite dviem dienoms kambaryje. O dar geriau – padėkite avokadus šalia sunokusių bananų, netrukus turėsite minkštą, įvairiausiems patiekalams itin tinkantį vaisių. Jei namo parsinešėte sunokusį avokadą, tačiau pergalvojote vakaro meniu, padėkite jį į šaldytuvą. Šaltis sustabdys nokimo procesą ir avokadas ilgiau išliks šviežias.

Šokoladinis avokadų pudingas

Jums reikės:

1 prinokusio avokado;

115 g riebaus kokosų gėrimo;

60 g riešutų sviesto;

4 valgomųjų šaukštų klevų sirupo;

5 valgomųjų šaukštų nesaldintos;

kakavos miltelių;

dviejų saujų šviežių mėgstamų uogų;

šlakelio vanilės ekstrakto;

žiupsnio druskos;

kokosų dribsnių pudingui papuošti.

Visus ingredientus, išskyrus kokosų dribsnius ir uogas, sudėkite į virtuvinį kombainą ir smulkinkite iki vientisos masės.

Į dvi stiklines supilkite pusę gautos masės, suberkite uogas, ant jų užpilkite likusią masę, o viršų apibarstykite kokosų dribsniais.

Sveikas žaliasis kokteilis su špinatais ir avokadais

Jums reikės:

2 saujų špinatų;

1 banano (nulupto, supjaustyto, užšaldyto);

1 prinokusio avokado;

120 ml migdolų gėrimo;

pusės arbatinio šaukštelio vanilės ekstrakto;

žiupsnio malto cinamono.

Visus ingredientus sudėkite į virtuvinį smulkintuvą ir susmulkinkite iki vientisos masės. Patiekite gražioje stiklinėje.

Šokoladiniai triufeliai su avokadais

Jums reikės:

1 didelio avokado;

35 g nesaldintos kakavos miltelių;

šlakelio vanilės ekstrakto;

šlakelio migdolų ekstrakto;

115 g juodojo šokolado;

20 g kokosų aliejaus;

kokosų drožlių triufeliams apvolioti;

kakavos triufeliams apvolioti.

Į virtuvinį smulkintuvą sumeskite nuluptą ir kubeliais supjaustytą avokadą. Smulkinkite jį iki vientisos masės. Suberkite kakavą, supilkite vanilės ekstraktą, migdolų ekstraktą ir smulkinkite viską iki vientisos masės.

„Mikrobangų krosnelėje arba ant puodo su garais ištirpinkite šokoladą ir kokosų aliejų. Išmaišykite iki vientisos masės. Į dubenį su ištirpintu šokoladu ir kokosų aliejumi sukrėskite smulkintą avokadą ir suberkite

kakavą, labai gerai išsukite viską iki vientisos masės“, – pataria B. Baratinskaitė.

Dubenį uždenkite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą dviem valandoms. Paėmę masę iš šaldytuvo, atgnybkite gabalėlį ir formuokite tarp delnų apvalius triufelius. Kai pagaminsite visus, vienus apvoliokite kokosų drožlėse, o kitus – kakavoje.

Įvertinkite straipsni:
Jūs dar nebalsavote
skaityti komentarus (0)
Rašyti komentarą
Pasidalinti su draugais

Susiję straipsniai

NAUJAUSI STRAIPSNIAI
Nemiga gali byloti apie galybę sveikatos sutrikimų: į ką atkreipti dėmesį
Visi esame susidūrę su nuovargiu ir žinome, kad ilgainiui jis mažina produktyvumą, blogina trumpalaikę atmintį, trukdo s...
Gydytoja psichiatrė:  kodėl vyresniame amžiuje vienatvė išgyvenama itin skaudžiai
Žmogus – sociali būtybė, kuriai bendravimas yra nepakeičiamai reikalingas. Kita vertus, nemaža dalis žmonių visišk...
Lietuvoje dažniausiai apsinuodijama alkoholiu, vaistais ir narkotinėmis medžiagomis
Šiuo metu pasaulyje yra vartojama apie 60 000 cheminių medžiagų ir preparatų, iš kurių apie 6 000 medžiagų turi labai pl...
5 dažniausios regėjimo problemos – kaip jas spręsti?
Žmogaus akis – sudėtingas organas, kuris iš aplinkos priima daugiausiai informacijos. Akių dėka žmogus ne tik mato...
Svarbiausi kokybiško poilsio komponentai: čiužinys, antčiužinis ir patalynė
Visi puikiai žinome, kad kokybiškas poilsis nakties metu užtikrina gerą nuotaiką, darbingumą ir bendrą savijautą. Vis dė...
Populiarios žymos
Ligos ir sveikata Man rūpiŠirdis ir kraujotakaPlaučiai ir kvėpavimas Virškinimo sistemaEndokrininė sistemaSmegenys, nervų sistemaŠlapimo organai ir inkstaiStuburas, kaulai, sąnariaiRaumenys ir sausgyslėsLytiniai organaiOda, plaukai ir nagaiLimfmazgiai, kraujas ir imunitetas KrūtysAkysAusys, nosis ir gerklėBurna ir dantysPsichikos ligos
 
Simptomai ir ligosAlergijaVėžys ir kraujo ligos Peršalimas ir gripasTemperatūraKūno tirpimasSkauda šonąSvorio kontrolė, valgymo sutrikimaiPriklausomybėMiego sutrikimaiNuovargis ir silpnumasInfekcinės ligos
 
PsichologijaSveika vaikystėŽvilgsnis į praeitįSveika senatvė
Sveikata be vaistų Gydymas augalaisAlternatyvios terapijosSveika mitybaSveikas ir gražus kūnasVegetarų virtuvėJogaSveika dvasiaSėkmės istorijos
Renginiai
Konsultuoja specialistas
Sveikatos apsauga
Nuomonė
ReklamaApie musLigų klasifikatoriusKontaktaiPrivatumo Politika
2015-20 © UAB “Vlmedicina”. Visos teises saugomos | sprendimas webmod: Svetainių kūrimas
Į viršų