Varnalėšos – arbatai ir salotoms
LRT TV naujienų tarnyba | 2017-07-26 09:02:22
Nors paprastai varnalėšos laikomos piktžolėmis, tačiau jos turi ir labai daug naudingų savybių, sako gamtininkas Almantas Kulbis.
Varnalėša. © VLMEDICINA.LT (G. Privedienės) nuotr.
Storos ir didelės varnalėšų šaknys turi ypatingą, riešutus primenantį skonį. Iš jų, pasak A. Kulbio, gaminama beveik viskas – nuo vegetariškų kepsnių iki japoniško suši.
Nors varnalėšos populiariausios Rytuose ir japonai jas netgi augina darže, tačiau gamtininkas tikina, kad ragauti galima ir bet kurių Lietuvoje augančių varnalėšų.
Daugiau informacijos rasite įraše štai čia:
https://www.lrt.lt/naujienos/ivairenybes/27/181008/varnalesos_arbatai_ir_salotoms
Ar šis straipsnis buvo naudingas?
Patinka (0 ) Nepatinka (0 )
Susiję straipsniai
NAUJAUSI STRAIPSNIAI
Pernai dėl seksualinio smurto į pagalbos centrą kreipėsi vos per šimtą asmenų. Tuo metu tyrimai rodo, jog gyvenime seksu...
Klaipėdos universiteto ligoninėje (KUL) atlikta reta ir sudėtinga operacija – 88 metų pacientui iš pilvo ertmės pa...
Greita, neskausminga ir saugu – taip žadama įvairių paviršinių odos darinių šalinimo prietaisų arba tepamų skysčių...
Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) primena, kad vasarą, prieš sugrįžtant į ugdymo įstaigas, būtina pasirūp...
Jaunas ir jėgų kupinas būsimas kariškis Mantas greičiausiai neįtarė, kad vieną dieną užklupęs ausies uždegimas žaibiškai...
Populiarios žymos