Antradienis, 2025.08.19
Reklama

Parmezano ir cukinijų traškučiai

isbandytireceptai.lt | 2016-04-26 13:51:36

Porcijos: 18-20 traškučių

Kalorijos: 20-22 kcal/ vnt.

Trukmė: apie 20 min.

Ingredientai:

100 g parmezano,

1 vidutinio dydžio cukinija (maždaug 170 g),

šviežiai malti juodieji pipirai.

isbandytireceptai.lt nuotr.

Jei parmezano kaina baugina, galima vartoti kuo kokybiškesnį lietuvišką pakaitalą, pvz. "Džiugas". Iš bėdos parmezaną galite pakeisti kitu fermentiniu sūriu.

Su neilgai brandintu sūriu (pigesniu fermentiniu), traškučių skonis bus gana prėskas ir neįspūdingas. Tokiu atveju traškučius galėtumėte paskaninti prieskoniais ar druska. Paeksperimentuokite ir raskite sau priimtiniausią variantą, tiek kainos, tiek skonio prasme!

Orkaitę įkaitinkite iki 190 °C.

Smulkiai sutarkuokite sūrį.

Cukiniją nulupkite ir taip pat smulkiai sutarkuokite. Cukiniją sukrėskite į sietelį ar marlę, ir gerai nuspauskite, kad nubėgtų visas jose esantis vanduo.

Taip paruoštas cukinijas sumaišykite su tarkuotu sūriu, paskaninkite pipirais ir gerai sumaišykite. Druskos dėti nereikia (sūris ir taip pakankamai sūrus).

Plačią kepimo skardą išklokite popieriumi. Ant jos dėkite maždaug po šaukštą sūrio ir cukinijų mišinio (palikite nedidelius tarpelius tarp kauburėlių, kad kepdami traškučiai nesusilietų į vieną).

Kepkite maždaug 8 minutes, kol traškučio krašteliai gražiai paruduoja. Kuo traškutis daugiau apskrus, tuo atvėsęs jis bus traškesnis.

Iš orkaitės išimtus traškučius pirma šiek tiek atvėsinkite, o tada dėkite į lėkštę. Patiekite šaltus.

Skanaus!

Įvertinkite straipsni:
Jūs dar nebalsavote
Žymos: traškučiai
Kategorijos: Vegetarų virtuvė
skaityti komentarus (0)
Rašyti komentarą
Pasidalinti su draugais

Susiję straipsniai

NAUJAUSI STRAIPSNIAI
Netinkamos ausų higienos pasekmės – sieros kamščiai, ausų uždegimai, būgnelių pažeidimai
Ar ausų krapštukai – neatsiejama vonios spintelės priemonė, ar tylus mūsų ausų priešas? Viešoje erdvėje netrūksta...
Mokslininkė kuria „vėžio žemėlapius“, atveriančius naujas galimybes imunoterapijoje
Jaunoji mokslininkė Agata Mlynska siekia geriau suprasti, kaip žmogaus imuninė sistema sąveikauja su vėžiu ir kaip šis r...
Medicinos fizikė profesorė D. Adlienė: žmogaus gyvybė – neįkainojama
Fizikos ir medicinos sinergija – vienas iš svarbiausių faktorių, nulemiančių naujausių medicinos technologijų vyst...
Valstybės kontrolė: eilėms pas gydytojus mažinti reikia daugiau pastangų
Valstybės kontrolės atliktas vertinimas „Asmens sveikatos priežiūros paslaugų laukimo eilių mažinimas“ rodo,...
Onkologas: sveika gyvensena nėra „skydas nuo visko“
Sveika gyvensena gali pagerinti gyvenimo kokybę ir prisidėti prie ilgaamžiškumo, tačiau tai nereiškia, kad grėsmė susirg...
Populiarios žymos
Ligos ir sveikata Man rūpiŠirdis ir kraujotakaPlaučiai ir kvėpavimas Virškinimo sistemaEndokrininė sistemaSmegenys, nervų sistemaŠlapimo organai ir inkstaiStuburas, kaulai, sąnariaiRaumenys ir sausgyslėsLytiniai organaiOda, plaukai ir nagaiLimfmazgiai, kraujas ir imunitetas KrūtysAkysAusys, nosis ir gerklėBurna ir dantysPsichikos ligos
 
Simptomai ir ligosAlergijaVėžys ir kraujo ligos Peršalimas ir gripasTemperatūraKūno tirpimasSkauda šonąSvorio kontrolė, valgymo sutrikimaiPriklausomybėMiego sutrikimaiNuovargis ir silpnumasInfekcinės ligos
 
PsichologijaSveika vaikystėŽvilgsnis į praeitįSveika senatvė
Sveikata be vaistų Gydymas augalaisAlternatyvios terapijosSveika mitybaSveikas ir gražus kūnasVegetarų virtuvėJogaSveika dvasiaSėkmės istorijos
Renginiai
Konsultuoja specialistas
Sveikatos apsauga
Nuomonė
ReklamaApie musLigų klasifikatoriusKontaktaiPrivatumo Politika
2015-20 © UAB “Vlmedicina”. Visos teises saugomos | sprendimas webmod: Svetainių kūrimas
Į viršų