Šeštadienis, 2024.04.27
Reklama

Parmezano ir cukinijų traškučiai

isbandytireceptai.lt | 2016-04-26 13:51:36

Porcijos: 18-20 traškučių

Kalorijos: 20-22 kcal/ vnt.

Trukmė: apie 20 min.

Ingredientai:

100 g parmezano,

1 vidutinio dydžio cukinija (maždaug 170 g),

šviežiai malti juodieji pipirai.

isbandytireceptai.lt nuotr.

Jei parmezano kaina baugina, galima vartoti kuo kokybiškesnį lietuvišką pakaitalą, pvz. "Džiugas". Iš bėdos parmezaną galite pakeisti kitu fermentiniu sūriu.

Su neilgai brandintu sūriu (pigesniu fermentiniu), traškučių skonis bus gana prėskas ir neįspūdingas. Tokiu atveju traškučius galėtumėte paskaninti prieskoniais ar druska. Paeksperimentuokite ir raskite sau priimtiniausią variantą, tiek kainos, tiek skonio prasme!

Orkaitę įkaitinkite iki 190 °C.

Smulkiai sutarkuokite sūrį.

Cukiniją nulupkite ir taip pat smulkiai sutarkuokite. Cukiniją sukrėskite į sietelį ar marlę, ir gerai nuspauskite, kad nubėgtų visas jose esantis vanduo.

Taip paruoštas cukinijas sumaišykite su tarkuotu sūriu, paskaninkite pipirais ir gerai sumaišykite. Druskos dėti nereikia (sūris ir taip pakankamai sūrus).

Plačią kepimo skardą išklokite popieriumi. Ant jos dėkite maždaug po šaukštą sūrio ir cukinijų mišinio (palikite nedidelius tarpelius tarp kauburėlių, kad kepdami traškučiai nesusilietų į vieną).

Kepkite maždaug 8 minutes, kol traškučio krašteliai gražiai paruduoja. Kuo traškutis daugiau apskrus, tuo atvėsęs jis bus traškesnis.

Iš orkaitės išimtus traškučius pirma šiek tiek atvėsinkite, o tada dėkite į lėkštę. Patiekite šaltus.

Skanaus!

Įvertinkite straipsni:
Jūs dar nebalsavote
Žymos: traškučiai
Kategorijos: Vegetarų virtuvė
skaityti komentarus (0)
Rašyti komentarą
Pasidalinti su draugais

Susiję straipsniai

NAUJAUSI STRAIPSNIAI
Nauja farmacinės rūpybos paslauga leis rečiau lankytis pas gydytoją dėl recepto išrašymo
Nuo kitų metų pradžios gydytojai galės išrašyti vaistus ilgiau nei pusmečiui, t. y. 6–12 mėnesių laikotarpiui. Tač...
Pavasario saulė taip pat gali pakenkti odai ir ją nudeginti
Po permainingų pavasario orų mėgaudamiesi pasiilgta saule, žmonės dažnai daro vieną klaidą – nepasirūpina odo...
Ir maistas, ir vaistas: salierai padės detoksikuotis pavasarį
Salierai auginami jau tūkstančius metų: jų ištakos siekia Viduržemio jūros regioną, kur senovės Graikijoje ir Romoje sal...
Verta žinoti būsimiems ir esamiems tėvams: šleivapėdystė ir šleivojimas – skirtingi dalykai
„Nebūk šleivapėdis", – tėvai subara vaiką, kuris eidamas pėdas ant pagrindo stato ne lygiagrečiai, o įs...
Kaip sportuoti saugiai: pataria gydytojas kardiologas
Daugiau nei prieš tūkstantį metų persų kilmės gydytojas ir filosofas Avicena sakė: „Judėjimas gali pakeisti daugel...
Populiarios žymos
Ligos ir sveikata Man rūpiŠirdis ir kraujotakaPlaučiai ir kvėpavimas Virškinimo sistemaEndokrininė sistemaSmegenys, nervų sistemaŠlapimo organai ir inkstaiStuburas, kaulai, sąnariaiRaumenys ir sausgyslėsLytiniai organaiOda, plaukai ir nagaiLimfmazgiai, kraujas ir imunitetas KrūtysAkysAusys, nosis ir gerklėBurna ir dantysPsichikos ligos
 
Simptomai ir ligosAlergijaVėžys ir kraujo ligos Peršalimas ir gripasTemperatūraKūno tirpimasSkauda šonąSvorio kontrolė, valgymo sutrikimaiPriklausomybėMiego sutrikimaiNuovargis ir silpnumasInfekcinės ligos
 
PsichologijaSveika vaikystėŽvilgsnis į praeitįSveika senatvė
Sveikata be vaistų Gydymas augalaisAlternatyvios terapijosSveika mitybaSveikas ir gražus kūnasVegetarų virtuvėJogaSveika dvasiaSėkmės istorijos
Renginiai
Konsultuoja specialistas
Sveikatos apsauga
Nuomonė
ReklamaApie musLigų klasifikatoriusKontaktaiPrivatumo Politika
2015-20 © UAB “Vlmedicina”. Visos teises saugomos | sprendimas webmod: Svetainių kūrimas
Į viršų