Antradienis, 2025.06.17
Reklama

Nuo peršalimo gelbsti ir kivis

Parengė Sandra Miškinienė | 2017-02-23 17:07:55

Dėl gausių vitamino C atsargų kiviai priskiriami natūralioms organizmo imuninės sistemos stiprinimo priemonėms. Vos vienas kivis užtikrina, kad gautume reikalingą vitamino C dienos normą (100 g kivių yra 100–200 mg vitamino).

© VLMEDICINA.LT (A. Kubaičio) nuotr.

Taigi šie vaisiai, žinoma, jeigu juos valgome, didina mūsų galimybę greičiau įveikti slogą ir įvairiausias infekcijas. Moksliniai tyrimai patvirtino, kad kiviai padeda, kai skauda gerklę ir yra viršutinių kvėpavimo takų uždegimas.

Valgyti kivius reikėtų reguliariai, o prasidėjus peršalimo ligų sezonui – po vieną du vaisius per parą 5–7 dienas iš eilės. Tai palengvins negalavimo simptomus ir gerokai pagreitins sveikimo procesą.

Štai keli būdai pasinaudoti stebuklingomis kivių savybėmis.

Stiprus, dusinantis kosulys. Gabalėlius kivio apliekite šaukšteliu medaus, pabarstykite žiupsneliu cinamono, sumaišykite ir suvalgykite prieš miegą.

Aukšta temperatūra, skauda gerklę, dusina kosulys. Pasigaminkite sirupo iš kivio, maltų anyžių ir medaus. Truputėlį pavirkite ant silpnos ugnies. Vartokite po vieną šaukštą 5–6 kartus per dieną.

Nusilpęs imunitetas. Jums būtina gerti šviežiai spaustas kivių sultis. Tam visiškai pakaks dviejų vaisių. Rūgščių sulčių skonis bus švelnesnis, jeigu sumaišysite jas su morkų arba saldžių obuolių sultimis.

Svarbu! Kiviai netinka vaikams iki 5 metų (gali pasireikšti specifinių simptomų – pabrinkti ryklė, liežuvis) ir suaugusiesiems, linkusiems į alergines reakcijas bei sergantiems rimtomis skrandžio ir žarnyno ligomis.

Įvertinkite straipsni:
Jūs dar nebalsavote
skaityti komentarus (0)
Rašyti komentarą
Pasidalinti su draugais

Susiję straipsniai

NAUJAUSI STRAIPSNIAI
Slaugos studentams – nemokamos studijos ir stipendijos
Šiemet į valstybės finansuojamas slaugos studijas bus priimti 535 asmenys, t. y. šimtu daugiau nei pernai. Būsimiems stu...
Aštraus maisto pavojai: kodėl aštrių patiekalų kai kuriems valgyti negalima
Populiarėjant aštraus maisto kultūrai, daugelis žmonių ryžtasi išbandyti patiekalus, gardintus skirtingų rūšių pipirais....
Kokius tyrimus skiria šeimos gydytojas ir kada jie nemokami?
Šeimos gydytojo paslaugas teikiančios įstaigos jose prirašytiems gyventojams turi užtikrinti nemokamą pirminę sveikatos...
Kodėl tinsta kojos ar veidas? Ne visada tai sūraus maisto ar karščio pasekmė
Tinimas – dažnas, bet dažnai nuvertinamas simptomas, kuris gali reikšti ne tik per didelį druskos suvartojimą ar i...
Neapsigaukite – tai ne apsinuodijimas maistu: rotavirusas vasarą neatostogauja
Nors rotavirusas dažniausiai siejamas su kūdikiais, ši virusinė žarnyno infekcija vis dažniau diagnozuojama ir suaugusie...
Populiarios žymos
Ligos ir sveikata Man rūpiŠirdis ir kraujotakaPlaučiai ir kvėpavimas Virškinimo sistemaEndokrininė sistemaSmegenys, nervų sistemaŠlapimo organai ir inkstaiStuburas, kaulai, sąnariaiRaumenys ir sausgyslėsLytiniai organaiOda, plaukai ir nagaiLimfmazgiai, kraujas ir imunitetas KrūtysAkysAusys, nosis ir gerklėBurna ir dantysPsichikos ligos
 
Simptomai ir ligosAlergijaVėžys ir kraujo ligos Peršalimas ir gripasTemperatūraKūno tirpimasSkauda šonąSvorio kontrolė, valgymo sutrikimaiPriklausomybėMiego sutrikimaiNuovargis ir silpnumasInfekcinės ligos
 
PsichologijaSveika vaikystėŽvilgsnis į praeitįSveika senatvė
Sveikata be vaistų Gydymas augalaisAlternatyvios terapijosSveika mitybaSveikas ir gražus kūnasVegetarų virtuvėJogaSveika dvasiaSėkmės istorijos
Renginiai
Konsultuoja specialistas
Sveikatos apsauga
Nuomonė
ReklamaApie musLigų klasifikatoriusKontaktaiPrivatumo Politika
2015-20 © UAB “Vlmedicina”. Visos teises saugomos | sprendimas webmod: Svetainių kūrimas
Į viršų