2 stiklinės rupaus malimo viso grūdo kviečių miltų.
0,5 stiklinės sorų kruopų.
2 šaukšteliai maltos kalendros.
0,5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų.
Pusė tarkuoto muskato riešuto.
0,5 šaukštelio asafetidos (devyndrekio sakų).
2 šaukšteliai druskos.
Pusė stiklinės saulėgrąžų aliejaus.
2 stiklinės verdančio vandens.
Dirbtinis apvalkalas dešroms.
Miltus, prieskonius, druską sumaišome su vandeniu, įpilame aliejų. Kelias minutes leidžiame išbrinkti paruoštai masei.
Išmirkome apvalkalus, kad suminkštėtų. Kemšame rankine malimo mašinėle su antgaliu.
Užrišame galus ir atkarpomis perrišame lininiu siūlu.
Puode užviriname vandens ir sudedame paruoštas dešreles. Verdame 20 – 30 min.
Atvėsiname.
Labai skanu su keptomis bulvėmis, mišrainėmis, salotomis.
Skanaus.
Zita Užkuraitienė