1 kg 9 proc. varškės.
500 g aukščiausios rūšies kvietinių miltų.
300 g rudojo cukraus.
1 šaukštas sodos.
1 malta vanilės ankštis arba 4 – 5 lašai natūralaus vanilės ekstrakto.
0,5 šaukštelio druskos.
Cukraus pudros ir cinamono užbarstyti.
Lydyto sviesto (ghi) arba aliejaus kepti.
Varškę dubenėlyje sutriname iki vienalytės masės.
Įberiame cukrų, druską,vanilę ir gerai išminkome.
Sumaišome sodą su miltais ir sudedame į varškę.
Išminkome standžią tešlą.
Iš gautos masės suformuojame 50 g tešlos rutuliukus.
Iškočiojame apie 15 cm virvelę ir ją sujungiame į apskritimą.
Įkaitiname ghi arba aliejų ir kepame ant vidutinės ugnies, kad iškiltų ir gražiai paskrustų abi pusės.
Išgriebtas dedame ant servetėlių, kad nusausėtų.
Pabarstome cukraus pudra ir cinamonu.
Skanaus.
Zita Užkuraitienė