250 g rupių kvietinių miltų,
250 g baltų kvietinių miltų,
apie 30 g kumino, kmynų ar maltos kalendros,
pusė šaukštelio druskos,
200 ml šilto vandens,
ghi arba aliejus kepimui fritiūre.
Į miltus sudedame visus ingredientus ir pildami vandenį gerai išmaišome.
Užminkome kočiojamą tešlą ir mažiausiai 8 val. (geriausia iš vakaro) paliekame, kad išbrinktų.
Perminkome tešlą ir suformuojame vienodo dydžio rutuliukus.
Įkaitiname ghi ar aliejų.
Iš rutuliukų iškočiojame apvalius plonus blynelius ir dedame į gerai įkaitintus riebalus. Iš pradžių puris panirs, o paskui čirkšdamas iškils į paviršių.Tuoj pat jį panardinkite kiaurasamčiu.
Kai išsipučia, apverčiame ir kepame, kol gražiai pagels.
Iškepa labai greitai (per 1 – 2 min.).
Patiekiame purius prie bet kokio patiekalo arba vienus.
Skanaus.
Zita Užkuraitienė