Trečiadienis, 2025.06.18
Reklama

Ekologiškose daržovėse nustatyta žarnyno infekciją galinčių sukelti bakterijų

2012-04-13 12:40:59

Ekologiškose, paruoštose vartoti daržovėse, supakuotose į vakuumines pakuotes, nustačius mikrobinę taršą, laikinai sustabdyta kooperatyvo „Padegsnys“ daržovių fasavimo cecho veikla ir uždrausta prekiauti jo pagaminta daržovių produkcija. 

Pavojingi ligų sukėlėjai - Yersinia enerocolitica nustatyti Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto laboratorijoje ištyrus ekologiškų, paruoštų vartojimui daržovių vakuumo pakuotėse mėginius, atrinktus vykdant valstybinę šalies rinkoje parduodamų maisto produktų kontrolę.

Atsižvelgiant į tyrimų rezultatus, Molėtų valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai dar tą pačią dieną patikrino kooperatyvui „Padegsnys“ (Naujasodis, Molėtų r.) priklausantį ir sezoniškai savo veiklą vykdantį daržovių fasavimo cechą. Patikrinimo metu nustatyta, kad ceche šių metų sezono darbai pradėti neparuošus patalpų ir įrangos, nauji gaminiai gaminami nesivadovaujant technologiniais aprašymais. Daržovių gamybos patalpos nešvarios, nešvarūs ir nusidėvėję gamybinių stalų paviršiai. Ekologiški juodieji ridikai buvo lupami prieš tai jų nenuplovus, kaip to reikalauja technologinis aprašymas. Pagaminta produkcija sandėliuojama netinkamoje temperatūroje, viena iš cecho darbuotojų dirbo nepasitikrinusi sveikatos.

Įvertinus visas aplinkybes, priimtas sprendimas laikinai, kol bus pašalinti visi trūkumai ir atlikti būtini laboratoriniai tyrimai, sustabdyti kooperatyvo „Padegsnys“ daržovių fasavimo cecho veiklą. Uždrausta tiekti į rinką ir ceche jau pagamintą produkciją.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba

Įvertinkite straipsni:
Jūs dar nebalsavote
Kategorijos: Įvairios naujienos
skaityti komentarus (0)
Rašyti komentarą
Pasidalinti su draugais
NAUJAUSI STRAIPSNIAI
Slaugos studentams – nemokamos studijos ir stipendijos
Šiemet į valstybės finansuojamas slaugos studijas bus priimti 535 asmenys, t. y. šimtu daugiau nei pernai. Būsimiems stu...
Aštraus maisto pavojai: kodėl aštrių patiekalų kai kuriems valgyti negalima
Populiarėjant aštraus maisto kultūrai, daugelis žmonių ryžtasi išbandyti patiekalus, gardintus skirtingų rūšių pipirais....
Kokius tyrimus skiria šeimos gydytojas ir kada jie nemokami?
Šeimos gydytojo paslaugas teikiančios įstaigos jose prirašytiems gyventojams turi užtikrinti nemokamą pirminę sveikatos...
Kodėl tinsta kojos ar veidas? Ne visada tai sūraus maisto ar karščio pasekmė
Tinimas – dažnas, bet dažnai nuvertinamas simptomas, kuris gali reikšti ne tik per didelį druskos suvartojimą ar i...
Neapsigaukite – tai ne apsinuodijimas maistu: rotavirusas vasarą neatostogauja
Nors rotavirusas dažniausiai siejamas su kūdikiais, ši virusinė žarnyno infekcija vis dažniau diagnozuojama ir suaugusie...
Populiarios žymos
Ligos ir sveikata Man rūpiŠirdis ir kraujotakaPlaučiai ir kvėpavimas Virškinimo sistemaEndokrininė sistemaSmegenys, nervų sistemaŠlapimo organai ir inkstaiStuburas, kaulai, sąnariaiRaumenys ir sausgyslėsLytiniai organaiOda, plaukai ir nagaiLimfmazgiai, kraujas ir imunitetas KrūtysAkysAusys, nosis ir gerklėBurna ir dantysPsichikos ligos
 
Simptomai ir ligosAlergijaVėžys ir kraujo ligos Peršalimas ir gripasTemperatūraKūno tirpimasSkauda šonąSvorio kontrolė, valgymo sutrikimaiPriklausomybėMiego sutrikimaiNuovargis ir silpnumasInfekcinės ligos
 
PsichologijaSveika vaikystėŽvilgsnis į praeitįSveika senatvė
Sveikata be vaistų Gydymas augalaisAlternatyvios terapijosSveika mitybaSveikas ir gražus kūnasVegetarų virtuvėJogaSveika dvasiaSėkmės istorijos
Renginiai
Konsultuoja specialistas
Sveikatos apsauga
Nuomonė
ReklamaApie musLigų klasifikatoriusKontaktaiPrivatumo Politika
2015-20 © UAB “Vlmedicina”. Visos teises saugomos | sprendimas webmod: Svetainių kūrimas
Į viršų