Vidutinio dydžio kopūstas,
0,5 kg ryžių,
3-4 morkos,
cukinija (apie 30 cm),
pusė šaukštelio ciberžolės,
1 šaukštelis kumino,
pusė stiklinės ghi arba aliejaus.
Kopūsto gūžę įdedame į puodą su verdančiu vandeniu ir verdame, kol suminkštėja lapai (apie 10 min). Atvėsiname. Atskiriame lapus.
Puode, kuriame virs ryžiai, įkaitiname riebalus ir maišydami pakepiname prieskonius (kuminą, ciberžolę) kartu su sausais ryžiais apie 5 min.
Atsargiai (kad neapsitaškytume) supilame 1 litrą verdančio vandens. Uždengiame ir verdame apie 15 min., kol susigers visas vanduo ir ryžiai taps birūs.
Mažais kubeliais supjaustome morkas ir cukiniją, apkepiname, kad suminkštėtų. Sudedame į ryžius.
Paruoštus ryžius dedame į kopūstlapį ir užlankstome (apvyniojame siūlais, kad neišbyrėtų).
Padažas
Pomidorai (apie 2 kg),
pusė šaukštelio asafetidos,
pusė šaukštelio maltų juodųjų pipirų,
vienas šaukštelis juodųjų garstyčių,
1 – 2 šaukštai ghi ar aliejaus,
pusė šaukštelio druskos.
Blanširuojame pomidorus, nulupame, pertriname per sietelį.
Pakepiname prieskonius su riebalais ir sudedame į pomidorų pastą, įberiame druskos.
Į keptuvę įpilame padažą, sudedame balandėlius ir apkepame iš abiejų pusių.
Skanaus.
Zita Užkuraitienė