Šeštadienis, 2025.05.31
Reklama

Avokadų užtepėlė su keptomis bulvėmis

2016-03-09 10:15:49

Avokadai pasižymi labai geromis maistinėmis savybėmis. Trys ketvirčiai avokado yra sudaryti monosočiųjų (gerųjų) riebalų, kurie mažina blogojo cholesterolio kiekį ir padeda apsisaugoti nuo širdies ligų. Jie turi daug baltymų ir yra kaloringi, taigi gerai aprūpina energija. Taip pat teigiamai veikia smegenis, nervų sistemą, kepenis, gerina medžiagų apykaitą, mažina cukraus kiekį kraujyje. Juose gausu vitaminų A, B, B2, C, D, E, K. Avokaduose gausu mineralų: kalio, kalcio, geležies, karotino. Šie vaisiai naudojami salotoms, užtepėlėms gaminti, pasaldinti tinka ir desertiniams kremams.

www.balarama.lt nuotr.

Avokado užtepėlės su bulvėmis receptas

6 bulvės;

3 sunokę avokadai;

1 pomidoras;

1 agurkas;

1 paprika;

1 v. š. citrinos sulčių.

Prieskoniai: 1 a. š. juodųjų maltų pipirų, 1 a. š. maltos paprikos, 1 a. š. Himalajų druskos, 1 a. š. maltų kmynų.

Eiga:

Bulves gerai nuplaukite, jų skusti nereikia – žievelė padės išlaikyti formą. Bulves perpjaukite į dvi dalis ir 10–15 minučių apvirkite.

Apvirtų bulvių viduriuką išskaptuokite šaukštu, į jį vėliau dėsime užtepėlę.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių, sudėkite į ją bulves ir kepkite apie 20 minučių, kol bulvės gardžiai apskrus.

Avokadus nulupkite ir gerai sutrinkite, patogiausia tai daryti trintuvu.

Smulkiai supjaustykite pomidorą, agurką ir papriką. Sudėkite juos į trintų avokadų masę ir gerai išmaišykite.

Sudėti prieskonius, citrinos sultis. Dar kartą viską išmaišykite.

Įdėkite šaukštą avokado užtepėlės į apskrudusios bulvės puselės vidurį.

Patiekite.

Skanaus!

Recepto autorė Ieva Kurmytė

Įvertinkite straipsni:
Jūs dar nebalsavote
Kategorijos: Vegetarų virtuvė
skaityti komentarus (0)
Rašyti komentarą
Pasidalinti su draugais
NAUJAUSI STRAIPSNIAI
Plaukų transplantacija – kraštutinė priemonė? Gydytojas paaiškina, kada verta ją rinktis
Statistika rodo, kad net 90 proc. vyrų iki 70 metų amžiaus susiduria su plikimu, o kai kuriems šis procesas prasideda su...
Cukraus ir saldiklių spąstai: kaip sumažinti jų vartojimą
Vis daugiau mokslinių tyrimų patvirtina, kad cukrus neigiamai veikia žmogaus sveikatą, o Pasaulio sveikatos organizacijo...
Aukštas kraujospūdis: kaip kontroliuoti hipertenziją ir tinkamai matuoti spaudimą
Pasaulio sveikatos organizacijos duomenimis, apie 1,28 mlrd. žmonių serga hipertenzija, kitaip tariant, turi aukštą krau...
Reanimacijos-intensyvios terapijos skyrius: čia gyvybė laikosi už rankos su mirtimi
Intensyviosios terapijos skyrius ligoninėje – tai vieta, kurioje kasdien sprendžiama, kaip padėti pacientui išgyve...
Dietistė Vaida Kurpienė: „Gliukozės kontrolė – ne dieta, o būdas ilgiau išlikti jaunam“
Šiuolaikinio gyvenimo tempas, nuolatinis skubėjimas ir dažnas pasirinkimas vartoti greituosius angliavandenius jau tapo...
Populiarios žymos
Ligos ir sveikata Man rūpiŠirdis ir kraujotakaPlaučiai ir kvėpavimas Virškinimo sistemaEndokrininė sistemaSmegenys, nervų sistemaŠlapimo organai ir inkstaiStuburas, kaulai, sąnariaiRaumenys ir sausgyslėsLytiniai organaiOda, plaukai ir nagaiLimfmazgiai, kraujas ir imunitetas KrūtysAkysAusys, nosis ir gerklėBurna ir dantysPsichikos ligos
 
Simptomai ir ligosAlergijaVėžys ir kraujo ligos Peršalimas ir gripasTemperatūraKūno tirpimasSkauda šonąSvorio kontrolė, valgymo sutrikimaiPriklausomybėMiego sutrikimaiNuovargis ir silpnumasInfekcinės ligos
 
PsichologijaSveika vaikystėŽvilgsnis į praeitįSveika senatvė
Sveikata be vaistų Gydymas augalaisAlternatyvios terapijosSveika mitybaSveikas ir gražus kūnasVegetarų virtuvėJogaSveika dvasiaSėkmės istorijos
Renginiai
Konsultuoja specialistas
Sveikatos apsauga
Nuomonė
ReklamaApie musLigų klasifikatoriusKontaktaiPrivatumo Politika
2015-20 © UAB “Vlmedicina”. Visos teises saugomos | sprendimas webmod: Svetainių kūrimas
Į viršų