Data: 2020.10.20 05:19
Šis puslapis atspausdintas iš:

www.vlmedicina.lt
spausdinimas

Trinta dilgėlių sriuba

2017-05-09 14:43:53

150 g dilgėlių lapų (galima pakeisti špinatais arba rūgštynėmis)

1 bulvė

3 valg. šakštas ryžių (naudojau basmati)

Poras (70-90 g)

2 saliero stiebai

1 l vandens arba daržovių sultinio

Aliejus arba sviestas kepimui

Druska, pipirai pagal skonį

Dilgėlė pavasarį. © VLMEDICINA.LT (G. Privedienės) nuotr.

Paruošimas:

1. Nuplauname dilgėlių lapus.

2. Supjaustome saliero stiebus ir porą.

3. Supjaustome bulvę.

4. Perplauname ryžius.

5. Į verdantį vandenį dedame bulves ir ryžius. Užverdame ir verdame 10 minučių.

6. Įkaitiname keptuvę ant vidutinės ugnies, pilame 2 valgomuosius šaukštus aliejaus, beriame salierus, porą ir maišydami kepame apie 10 minučių.

7. Į puodą dedame daržoves, užverdame ir verdame 5 minutes.

8. Beriame dilgėlių lapus, pagardiname druska ir pipirais, užverdame ir verdame dar 5 minutes.

9. Sriubą sutriname maisto smulkintuvu.

10. Tiekiame šiltą su grietine.

Skanaus!

www.vegetarai.eu