Data: 2020.08.15 11:43
Šis puslapis atspausdintas iš:

www.vlmedicina.lt
spausdinimas

Pyragas "Mozaika"

vegetarams.lt | 2016-02-15 17:24:57

Šokoladinis, primargintas baltais varškės rutuliukais, persipinančiais skoniais - toks štai šis pyragas. "Mozaika", nes jo kūrimas ir primena žaidimą-dėlionę, kai iš atskirų dalių gaunasi darni visuma.

Pyragas
vegetarams.lt nuotr.

Varškės rutuliukų gamybai prireiks:

350 g varškės,

80 g cukraus,

60 g kokoso drožlių.

Šokoladiniam pyrago pagrindui pasiruošiame:

1-1,5 stiklinės kvietinių miltų,

2-3 valgomuosius šaukštus nesaldintų kakavos miltelių (tie, kas nemėgsta ryškaus šokolado skonio, te deda kiek mažiau),

1 stiklinę cukraus,

1 stiklinę pašildyto pieno (ne karšto, bet tik šilto, apie 30-35 laipsnių temperatūros),

1/3 stiklinės bekvapio augalinio aliejaus,

2 arbatinius šaukštelius kepimo miltelių.

Šokolado užpilui turime:

2 plyteles pieniško šokolado,

3 šaukštus grietinėlės arba pieno,

kokoso drožles.

Iš varškės, kokoso ir cukraus suminkome vientisą masę. Nuo jos atgnybiame po nediduką gabaliuką ir formuojame rutuliukus. Juos kaip patinka dėliojame į kepimo formą. Verta dalį pasilikti antram sluoksniui.

Sumaišome visus šokoladinei tešlai skirtus produktus. Ji turėtų gautis grietinės tirštumo. Tai reguliuojame berdami miltus. Pradžiai stiklinę jų, o jei prireikia ir kiek daugiau.

Šokoladinę masę pilame ant baltųjų varškinių rutuliukų. Jei jų dar liko, galime prikaišioti į tešlą.

Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40-50 min.

Vandens vonelėje ištirpiname šokoladą ir grietinėlę.

Pyragą išimame iš formos ir užliejame skystu šokoladu. Viršų gausiai apiberiame kokoso drožlėmis.

 vegetarams.lt